Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Haddad med i truppen mot Assyriska

Åter i fokus: Andreas Haddad svarar för en oväntad återkomst i dagens U21-trupp.

ÖSK svarar för en riktig överraskning när man i truppen för kvällens U21-match mot Assyriska inkluderar Andeas Haddad. ÖSKs skadeförföljde anfallare har ju bara deltagit på plan vid tre tillfällen under årets säsong (som inhoppare mot Syrianska hemma och GAIS borta samt i hela den olyckliga bortamatchen mot Gefle). Nu är det alltså dags igen att se om kroppen håller för riktig fotboll.

Till matchen har ÖSK tagit ut följande 18-mannatrupp.
Från A-truppen: Patrik Anttonen, Emil Berger, Andreas Haddad, Marcus Astvald, Ahmed Yasin, Christoffer Wiktorsson, Boris Lumbana och Valdet Rama.
Från U-truppen: Miralem Malic, Andreas Ståhl, Jonathan Thuresson, Filip Rinne, David Johansson, Stefan Hannason, Haris Karahmet, Oskar Ålgars, Martin Springfeldt och Anton Westerlund.

Utöver Andreas Haddads återkomst kan man notera följande beträffande den uttagna truppen. Jonas Sandqvist ingår inte – normalt brukar den målvakt som inte står i målet i A-laget hålla sig i matchform genom att vakta målet i U21-laget. I Sandqvists ställe blir det Jonathan Thuresson från U-truppen som blir sista utpost. Jonte har tidigare fått sin matchträning hos ÖSK Söder, men efter att den italienske målvakten Davide Croce blev spelklar har det inte blivit några målvaktsuppdrag hos Söder för Jontes del. Det skulle för övrigt ha varit väldigt intressant att se Croce i aktion för U21-laget. Det tycker jag faktiskt att man borde testa – han är riktigt bra.

Valdet Rama, som utsatts för en del offentlig kritik för bristande form få dessutom en chans att visa, att han börjar komma ikapp. Intressant blir det också, att få se kampen eller vad man skall kalla det mellan mittfältarna Emil Berger och Boris Lumbana om en plats i mittfältet i den kommande matchen mot GIF Sundsvall. P-O brukar klaga över att passningsspelet på mittfältet inte fungerar bra, så ett stalltips skulle väl kunna vara att den bästa passningsspelaren vinner. Efter Armend Alimis rätt bleka insats mot Elfsborg, så är nog platsen som högerbräddare konkurrensutsatt igen och både Marcus Astvald och Ahmed Yasin skull nog vilja övertyga P-O om att det är de som skall ha den.

Skadeläget i trupperna är nu så pass bra, att man klarat av att sätta ihop en 18-mannatrupp utan att behöva använda sig av spelare från U17-truppen. Ändå så saknas Lukman Murad, Filip Albertsson och Simon Leonidsson i matchtruppen.

U21: Örebro SK – Assyriska FF
Behrn Arena. kl 18:15
Fri entré

Startelva: Med Haddad som mittback: Thuresson – Anttonen, Wiktorsson, Haddad, Ståhl – Astvald, Lumbana, Berger, Yasin – Rama, Malic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.