Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSKs F97-or till SM-kvartsfinal

Nedjoggning efter 1-1 matchen mot Värtans IK. (Foto: Martin Armborg).

Bloggen har inte lyckats få tag på så många detaljer än, men vet i alla fall att tjejerna i ÖSK Söders duktiga 97-trupp tagit sig vidare till SM-kvartsfinalerna för klass F96. I dagens match mot IFK Nyköping vann laget med 4-2 och slutade gruppspelet på fyra poäng. Lika många poäng hade tvåan Värtans IK, men ÖSK hade en bättre målskillnad och hade dessutom gjort fler mål (och vann straffsparksläggningen mot Värtan igår).

Mittfältsmotorn Freja Olofsson gjorde det viktiga målet i den första matchen mot Värtans IK. (Foto: Martin Armborg)

Det här är en fantastiskt bra prestation av laget där så gott som alla tjejerna är ett ja i vissa fall två år yngre än sina motståndare (bara två 96-or i laget). Nu går man vidare till en play-off match mot en annan gruppsegrare. I potten ligger en plats i semifinalerna som spelas i Gävle/Sandviken den 20 och 21 oktober. Men redan nu är man alltså ett av de åtta bästa lagen i Sverige i åldersgruppen.

Elin Pettersson gjorde tre av målen i segermatchen mot IFK Nyköping. Det fjärde gjordes av Amanda Håkansson. Till höger Anna Meijer. (Foto: Martin Armborg)

Det verkar av allt att döma ha varit rätt dramatiskt på Rosvalla när F97-orna gick vidare till kvartsfinalen. Utgångsläget var att ÖSK behövde vinna med minst två mål eller göra minst tre (samt vinna). ÖSK tog en tidig ledning med 2-0, men Nyköping reducerade till 2-1 i den 27 minuten.
– Med 13 minuter kvar får ÖSK en straff, som dock missas.
– Med 6 minuter kvar kvitterar Nyköping
– Med 4 minuter gör Elin Pettersson 3-2
– Med 2 minuter kvar spelar Elin P fram Amanda Håkansson, som säkrar ÖSK-segern genom att göra 4-2.

Lagets hemsida: Vidare till kvartsfinal i SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.