Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandat i österled

Det gick väl ungefär som väntat för ÖSK Söders damer men något bättre för flickorna, när de besökte ostkusten för sina resp. kvalmatcher. I kvalet till Damettan förlorade ÖSK Söders damlag med 3-0 mot Älta IF efter att ha hållit ett oavgjort resultat fram till halvtidsvilan. Efter en dryg timmes spel gör Älta 1-0 och tio minuter senare även 2-0. Matchens sista mål görs med tre minuter kvar att spela, men vid det laget var det väl på det hela taget redan avgjort. Bästa ÖSKare lär lagets målvakt Mimmi Paulsson.-Febo ha varit.

Därmed är det färdigspelat i kvalserien för ÖSK Söders del. Nästa helg gör Husqvarna och Älta upp om vem som skall få spela play-off matchen, men resultatet i den matchen påverkar inte ÖSK Söder. För Söders damlag återstår nu bara DM-finalen mot KIF Örebro tisdagen den 9 oktober innan säsongen är färdigspelad. Trots förlusterna i kvalspelet så har damlaget svarat för en mycket bra säsong med en serieseger som kronan på verket.

Söder Dam: Straffavgörande #isdashit!


För ÖSKs F97-or lever hoppet däremot om att man skall kunna ta ytterligare ett steg och kvalificera sig för kvartsfinalerna. I lördagsdagsmatchen i Nyköping stod laget för en stark prestation och spelade oavgjort mot Värtans IK, som är ett av de bästa lagen i Sverige i F96. I morgon möter laget IFK Nyköping i en match som kommer att avgöra vilket av Värtan och ÖSK som går vidare.

Av diverse twitter framgår det att tjejerna vann en straffsparksläggening efter det att man spelat 1-1. Det tyckte man var bra, men jag måste erkänna att jag inte vet varför. Kanske för att det skall sära på lagen om man hamnar på samma poäng, målskillnad eller dylikt. Hur som helst måste de vinna i morgon mot IFK Nyköping. Helst med två mål för då lär de gå vidare oavsett straffsparkarna.

Värtan och Nyköping spelade 3-2 på fredagskvällen i en jämn och välspelad match. Så det blir ingen lätt uppgift för Söder att ta sig vidare.

Presentation av Värtans IK från deras hemsdia: Gothia Cup vinnare två år i rad och 2011 segrare i Sanktan för andra gången. Lägg därtill Svenska Mästare i Futsal, Guld i Ersan Pokal och Guld i Panaxia Cup.

Värtans IK: Intet är som väntans tider…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.