Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvalfylld helg för Söder Dam

ÖSK Söder Dam spelar två intressanta matcher i helgen, ja tre om man skall vara riktigt exakt.

Kvalspel för Söder Dam.
Söders damlag reser till Stockholm för sin andra match i kvalspelet där en play-off plats till nya Damettan (motsvarar Superettan på herrsidan) ligger i potten. Söderdamernas chanser är väl iofs. inte så stora – de fick ju se sig besegrade i den första kvalmatchen av Husqvarna FF. Lördagsmotståndarna från Älta IF gäller dessutom som förhandsfavoriter i den här kvalgruppen.

Förhoppningsvis kan laget prestera en bra match – något mer och bättre är nog inte att hoppas på i det här läget. För att kunna gå vidare måste Söder besegra Älta, som sedan i sin tur måste slå Husqvarna nästa vecka. I så fall hamnar alla lagen på tre poäng och avgörandet kommer att bero på resp. lags målskillnad.

SM-gruppspel för F97orna.
ÖSKs femtonåringar vann DM i klass F16 för någon månad sedan, vilket innebär att de kvalificerat sig för sextonåringarnas SM-tävling för klubblag. Det här är en SM-tävling som inte har någon motsvarighet på pojksidan.

ÖSKs lag består så gott som uteslutande av flickor födda -97 och -98. En enda 16-åring tycker sig bloggen ha siktat i laguppställningen (A-truppens Elin Pettersson) som alltså spelar SM-kvalificering hellre än kvalspel till Damettan. Spelarna från ÖSK är alltså egentligen ett år för unga för att spela i SM-gruppspelet.

Till lagets fördel talar att det innehåller några riktigt bra spelare och att dessutom ingen av de övriga faller ur ramen. I Minna Åström har laget en riktigt bra målvakt och i anfallet har man en målfarlig striker i Sara Sandberg.

SM-matcherna spelas i Nyköping och ÖSK möter på lördagen Värtans IK och på söndagen hemmlaget IFK Nyköping. Båda matcherna börjar kl. 14:00. Gruppsegraren går vidare till ett slutspel i Sandviken. I gruppens första match som spelades på fredagskvällen vann Värtan över Nyköping med 3-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.