Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Förlust mot Karlslund

Mirza Turan gjorde ÖSKs mål på en väl tagen straff. Trots att han spelade mittback den här gången kunde han kosta på sig att göra några offensiva utflykter.

I dagens möte på Karlslund Arena tillfogades ÖSKs 97-or årets första förlust i den regionala 15-årsserien. Motståndarna från Karlslund kändes hetare och vann också matchen välförtjänt. Ändå fick ÖSKarna en smakstart när de kunde ta ledningen redan i den 8:.e minuten på en straffspark efter det att Emil Helander fällts inom förbjudet område. Mirza Turan som tog straffen satte den bestämt till höger medan målvakten gick åt vänster. Karlslund lät sig dock inte nedslås av den ur deras synvinkel lite snöpliga matchinledningen utan skapade en hel del chanser. Deras spel genom mittfältet var betydligt bättre än ÖSKs, som gärna försökte spela långt och dessutom tappade en hel del boll på mitten. Det var därför inte alls orättvist när hemmalaget med fem minuter kvar av första halvlek kunde utjämna till 1-1.  Ett inspel från kanten når fram till en omarkerad Simon Nydén, som behärskat nickar in bollen utom räckhåll för ÖSKs Alex Berger.

Emil Helander jobbade och slet som vanligt utan att riktigt komma loss. Fällningen av honom i matchinledningen gav ÖSK den straff som gav laget ledningen.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig, men det var Karlslund som gjorde det avgörande målet. Ett inspel från kanten (igen) efter en dryg kvarts spel stöts in av en central anfallare. Efter målet skapar båda lagen en del chanser, men det är hela tiden Karlslund som känns farligare.  Något mer mål blir det dock inte och efter 80 minuter står KIF som segrare – rättvist dessutom.

Slitvargen Hampus Lind levererar framför båda målen. Inte alltid så iögonfallande men så gott som alltid på rätt plats.

ÖSKarna hade den här gången inte någon bra dag på jobbet. Spelet på mittfältet gick i baklås och anfallarna fick i allmänhet jobba på otacksamma löpbollar. Bra för dagen var målvakten Alex Berger som är bestämd och greppsäker på inspel och höjdbollar. Mirza Turan som mittback är väldigt placeringssäker och bekväm med bollen, men hade nog behövts på mittfältet i den här matchen. Hampus Lindh var den av mittfältarna som fick mest uträttat tack vare sin stora arbetskapacitet. I anfallet prövades ett antal olika kombinationer, men det var ingen som egentligen förmådde ställa hemmaförsvaret på några större problem.

Trots förlusten leder ÖSK serien med sex poäng och en överlägsen målskillnad. Tre matcher återstår att spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.