Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pojkallsvenskan slutspelad

Sebastian Heimeryd gjorde årets mål på Ekäng i årets sista pojkallsvenska match. (Bilden är från i våras)..

Idag tog spelet i årets pojkallsvenska slut för ÖSKs del. I säsongens sista match besegrades Tyresö FF med 5-1. Om vad som hände på plan vet jag inte så mycket mer än att Sebastian Heimeryd lär ha gjort årets mål på Ekäng.

Laguppställning: Olle Hellgren – Oscar Fardelin, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs – Philip Holmer, Marcus Moore, Max Lindborg, Ahmed Said Hassan – August Wiklund, Tarik Benca
Ersättare: Filip Jonsson, Fredrik Felle, Simon Glännestrand, Rikard Hallgren, BEnjamin Noorzay

Målgörare för ÖSK var: August Wiklund (2), samt Oscar Fardelin, Sebastian Heimeryd och Philip Holmer.
Lagets hemsida: Bra avslutning

Överlägsen seriesegrare i år blev Skogås-Trångsunds FF, vilka vann serien med hela 11 poängs marginal ner till tvåan ÖSK. Dessa å sin sida har faktiskt sju poäng ner till trean BK Forward. Trots att det blev 11 poäng upp till vinnande lag, som bara tappade poäng tre gånger (en förlust och två oavgjorda) kan man från ÖSK sida kanske glädja sig över att två av dessa tre poängtapp stod ÖSK för. I bortamatchen blev det nämligen vinst för de svartvita och hemma blev det alltså ett oavgjort resultat. Hemma på Ekäng var laget för övrigt obesegrat.

Efter vad jag kan se i kalendern så är det nu färdigspelat i år för truppens del, vilket känns väldigt tidigt. Träningsmässigt återstår det nämligen en intensiv oktobermånad (5 pass i veckan) och en inte riktigt lika intensiv november (3 pass i veckan). Trist att träna så mycket men inte få spela någon match, antar jag. I planerna för nästa år ligger – tror jag – bildandet av en U19-trupp samt spel i juniorallsvenskan för den här truppens del där de flesta av spelarna nästa år är för gamla för pojkallsvenskan.

För Forwards del innebär tredjeplatsen (om jag fattat det hela rätt) att det inte blir något pojkallsvenskt spel nästa säsong. Enda halmstrået för klubbens del är om A-laget avancerar till Superettan – då får man nämligen en ”gratis”plats. Reglerna är tuffa för lagen i den lägre divisionen av pojkallsvenskan. Bara ettan och tvåan går vidare till nästa års serie. Ja, lagen i Allsvenskan och Superettan är iofs. garanterade en plats men för övriga lag gäller att man måste kvala in. Det kvalet vanns i Örebrodistriktet av Karlslunds IF som alltså blir lokalkonkurrenter till ÖSK i nästa års pojkallsvenska.

1 kommentar – kommentera

Mattias Hamren

Hoppas du fortsätter ditt fina jobb med dessa
artiklar, mycket uppskattat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.