Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

97-orna dominerar

Mirza Turan leder sitt lag mot Karlslunds IF i morgon. Bilden togs vid vårmötet som slutade 2-2.

ÖSKs 97-or är en ovanligt bra årgång för klubben – både på pojk- och flicksidan. Pojklaget leder sin regionala serie med nio poäng före Karlslund. De båda lagen möts i morgon kl 12:00 på Karlslund Arena i något av en tidig seriefinal. Matchen i våras på Ekäng slutade 2-2. När ÖSKs pojkallsvenskar mötte Karlslund för några veckor sedan bestod KIFs lag huvudsakligen av 97-or på grund av ett späckat spelprogram. I den matchen spelade KIFarna riktigt bra även om de till slut förlorade med 5-2 . Jag skulle tro att det inte blir någon lätt match för de svartvita i morgon.

Matchvinnare för F97 i seriefinalen mot Adolfsberg – Saga Magnusson med kritisk räddning på mållinjen och Kajsa Armborg som nickade in matchens enda mål i slutminuten.

Flicklaget är minst lika överlägsna. Den lokala F15-18 serien har man redan vunnit med ett lag som består av 15-åringar, samt några tjejer som är ett år yngre.  Motståndarna kan alltså vara upp till tre år äldre, även om alla givetvis inte är det. I dag mötte laget Adolfsbergs IK i något som skulle kunna kallas en repris av årets DM-final. När matchen var klar stod ÖSK som segrare tack vare ett sent nickmål av Kajsa Armborg. Minuten innan hade lagkaptenen Saga Magnusson räddat en boll på mållinjen.

Seriesegern var som sagt redan klar för tjejerna, men i och med dagens seger så drygade man ut avståndet till tvåan Adolfsberg. Med 11 matcher spelade är man hela 11 poäng före. Närmast på programmet står nu till den kommande helgen deltagande i SM-slutspelet för klass F16. Till den tävligen kvalificerade sig laget genom att vinna DM-finalen i klass F16. Matcherna spelas i Nyköping och motståndarna kommer från IFK Nyköping och Värtans IK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.