U21: Förlust mot AIK

Det blev förlust mot AIK i den första evakueringsmatchen i årets U21-allsvenska. ÖSK hade sänt ett ”blandlag” till Solna med några A-truppsspelare, några U21-or och en del kompletterande spelare från U17-truppen. AIK å sin sida verkar ha spelat med vad som verkligen är ett U21-lag – inga namn från A-truppen fanns med i laguppställningen.

Det blev hemmaseger med 4-2 i en match där AIK verkar ha haft i alla fall det målmässiga initiativet. I första halvlek reducerade ÖSK två gånger om – först genom Filip Albertsson och sedan genom Emil Berger på frispark. I halvtid stod det 2-2 men i den andra halvleken var det bara AIK som gjorde mål. Av rapporteringen att döma så var ÖSK trots allt det spelförande laget i den första halvleken innan AIK tog över i den andra.

ÖSK: Förlust mot AIK i U21-matchen

Positivt var väl i första hand att Patrik Anttonen var med igen och fick goda vitsord för den halvlek han spelade. Fast det skall han i och för sig ha mot den typen av motstånd. I en kort artikel i dagens papperstidning kan man dessutom läsa att även Boris Lumbana och Emil Berger gjorde bra ifrån sig. Dessutom fick Eidur Sigurbjörnsson och Oskar Ålgars beröm av lagets coach Peder Ståhl. Intressant att se att Emil Berger ännu en gång gjorde mål på en frispark. Det har han gjort i en annan match tidigare i höst också.

Matchfakta: AIK  – ÖSK 4-2 (2-2)