Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Bortamatch mot AIK

Sextonårige Edwin Ahlnäs ingår i den trupp som reser till Solna för att möta AIK i U21-allsvenskan.

ÖSK spelar i kväll den första bortamatchen i U21-seriens B-slutspel. Motståndare är AIK och matchen som börjar kl. 18:30 spelas på Skytteholms IP. ÖSK har på sin hemsida lagt ut den trupp som reser till Solna. Peder Ståhl säger till hemsidan att skador i U21-truppen, samt att den allsvenska matchen mot Syrianska FC spelas redan på lördag, gör att fem spelare från PAL/U17 finns med i truppen. Följande spelare är uttagna:

Från A-truppen: Patrik Anttonen, Emil Berger, Tomer Chencinski, Marcus Astvald, Eidur Aron Sìgurbjörnsson och Boris Lumbana.
Från U21-truppen: Miralem Malic, Filip Albertson, Oskar Ålgars, Martin Springfeldt, Anton Westerlund, Haris Karahmet och målvakten Jonathan Thuresson.
Från PAL/U17: Edwin Ahlnäs, Carl Ekstrand-Hamrén, Max Lindborg, Simon Glännestrand och Philip Holmer.

Det är glädjande att se, att Patrik Anttonen och Eidur Sigurbjörnsson, vilka båda rapporterades som småskadade inför bortamatchen mot Kalmar FF, åter finns med i en matchtrupp. I U21-truppen är manfallet stort och det är fem spelare som saknas – förmodligen på grund av skador eller sjukdom. De som saknas är Stefan Hannason, Andreas Ståhl, David Johansson, Lukman Murad och Simon Leonidsson.

När det gäller de yngsta spelarna får man väl se uttagningarna som en kombination av erkänsla för bra insatser i pojkallsvenskan, samt en tätning av de luckor som uppstår beroende på vilka spelare från A- och U21-trupperna som är tillgängliga. Av de fem så är Edwin Ahlnäs och Carl Ekstrand-Hamrén födda 1996 och de övriga tre är 95-or. För Edwin Ahlnäs, en snabb och ettrig vänsterback, så är det nog första gången som han förekommer i de här sammanhangen. Carl E-H är en bryt- och placeringssäker mittback som dessutom har en bra längd, men kanske något för få kilon på kroppen. Max Lindborg är teknisk och bollsäker mittfältare med bra passningsfot som kan spela både centralt och på kanten. Simon Glännestrand och Philip Holmér håller normalt till som ytterbräddare på mittfältet.

Tillägg.
Enligt Peder Hessel startar ÖSK på följande sätt: Laguppställning:Tomer Checinski – Patrik Antonen, Eidur Sigurbjörnsson, Anton Westerlund, Oskar Ålgars – Marcus Astvald, Emil Berger, Boris Lumbana, Filip Albertsson – Miralem Malic och Martin Springfeldt. Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Edwin Ahlnäs, Carl Ekstrand Hamrén, Max Lindborg, Simon Glännestrand, Philip Holmer och Haris Karahmet.

Vad man kan notera här är väl i första hand att Marcus Astvald som figurerat en hel del som anfallare sedan i sommras nu hamnat på högerkanten (igen). Anfaller gör i stället den snabba duon Springfeldt och Malik. Med rätt löpbollar på dem kan AIK-försvararna få en svettig kväll. Man kan ju även lägga märke till att man uppenbarligen föredrar att spela Boris centralt på mittfältet i stället för i backlinjen. Det säger väl en hel del om hur man ser på hans framtidsutsikter. Emil Berger har fått bli lagkapten, vilket jag tyder som att Patrik Antonnen inte kommer att spela så många minuter. Annars hade väl det naturligaste varit att sätta armbandet på honom.

AIKs trupp (enl. Sv FF) innehåller bara okända namn. I den ingår såvitt jag kan se inga spelare från A-truppen.

1 kommentar – kommentera

Mb

Trots förlust 4-2 så gläder det att man luftar hela
truppen med de unga spelare man har med!
De är ju framtidens ÖSK …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.