Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 7. ÖSK mot serieseger?

Bloggen tillbringade kvällen på Ekäng för att se ÖSK 2:s match mot Lekebergs IF: Helgens 12-1 utklassning av Östansjö 2 bidrog givetvis till att det kändes spännande att se om målformen höll i sig.

Det gjorde den nu inte. Vad som från början såg ut att kunna bli en enkel seger efter Ante Jäleviks mål på hörna redan vid sex-minutersmarkeringen utvecklade sig med tiden till en riktigt spännande match, där ÖSKarna fick ta i ordentligt för att freda sitt mål.

Från start såg det dock väldigt säkert ut. ÖSK rullade boll och gästena fick inskränka sig att jaga samma boll, som de nästan aldrig fick tag i. Allteftersom halvleken framskred kom sedan Lekeberg mer och mer in i matchen. Det var väl så, att ÖSK i alltför hög grad hemföll till samma sorts bolltjongande som Lekeberg ägnade sig åt. Med en sådan matchbild blev det enklare för motståndarna att hävda sig mot ett ÖSK-lag som helt och hållet består av 95-or. I halvtid kändes dock hemmaledningen rätt säker, trots att den inte var större än ett mål.

Någon förbättring av ÖSKs prestation blev det tyvärr inte i andra halvlek. Lekebergarna fortsatte att äta sig in i matchen och det började bli så pass nervöst på åskådarplats att man kollade hur många minuter som återstod av matchen. Trots en del riktigt heta chanser mot slutet av matchen kunde dock ÖSKarna försvara sin knappa ledning och avsluta mötet med en fullpoängare mot det enda laget som tagit poäng av ÖSK 2 den här säsongen. I säsongens första match vann nämligen Lekeberg på hemmaplan med 3-1.

ÖSK levde precis som i bortamatchen mot Stens som bloggen också besökte i hög grad på sitt starka försvarspel. Anfallsmässigt såg det den hör gången betydligt tunnare ut. Man kan dock notera, att Lekeberg har seriens i särklass starkaste försvar – bara 8 insläppta mål på lika många matcher vittnar om ett starkt försvarsspel. Däremot är laget inte så duktiga på att göra mål själva, vilket lett till en placering i mitten av tabellen.

För de svartvita krävs det nu ytterligare seger i någon av de två återstående matcherna eller att tvåan Örebro Syrianska 2 inte vinner samtliga sina tre kvarvarande matcher. I säsongens sista match är det för övrigt ÖSKarna som tar emot syrianerna på Ekäng. Vill det sig illa blir det först där och då som serien avgörs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.