Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dana Kuhi till IK Brage

120823. Kuhi till Brage.
Eftersom jag börjat denna tråd även om den inte har så mycket med ÖSK att göra får jag väl lov att avsluta den också. Dana Kuhi, som ÖSK mig veterligt inte försökt att värva eller ens titta närmare på har nu bestämt sig för att hans nya klubbadress blir IK Brage i Borlänge. Han lånas ut av BK Forward under resten av den här säsongen och sedan har hans kontrakt med Forward löpt ut.

Kuhi lämnar sin nuvarande klubb som är i högsta grad inblandad i striden om en plast i Superettan och med bara några månader kvar på sitt eget kontrakt med den något förvånande motiveringen:
– Jag har varit i Forward ett tag och vill testa nåt nytt, säger han till NA.
Nu satsar han tydligen i stället på att tillbringa resten av hösten på Brages avbytarbänk.
Dalarnas Tidningar: Ny ytter klar för Brage
Dalademokraten: Brage lånar Dani Kuhi

120810. Oklart läge.
På Dana Kuhi lät det i gårdagens artikel i NA som om allt var mer eller mindre klart beträffande hans övergång till GIF Sundsvall. Idag verkar det inte alls vara lika klart. Från Forwards sida säger man till tidningen att man inget hört från Giffarna. I Sundsvall förnekar man från medelpadingarnas sida något konkret intresse.
NA: Forward om Kuhi-ryktet: ”Vi har inte hört något”
Sundsvalls Tidning: ”De ville att jag skulle komma nu”

120809. Kuhi mot Sundsvall.
NA skriver idag, att Dana Kuhi är nära en övergång till GIF Sundsvall. Medelpadingarna skall ha kontaktat honom och sagt att de vill ha honom nu. Bloggen har svårt att förstå varför det är så bråttom. Han lär ju ändå inte ta någon plats på Giffarnas mittfält. Från ÖSKs sida verkar han inte ha fått någon intresseanmälan. Vilket nog är resultatet av en korrekt bedömning från sportchefens sida.

120723.
NA skriver, att Forwards mittfältare Dana Kuhi (yngre bror till den tidigare ÖSK-spelaren Herish Kuhi) nu provtränar med GIF Sundsvall.

Dana lär hur som helst inte vara aktell för ÖSK som för tillfället har fler mittfältare än vad man har användning för. Dana har hunnit bli 21 år och i årets konkurrens på Forwards mittfält verkar han inte ha lyckats att ta en ordinarie startplats i laget. Bloggen har därför lite svårt att förstå vad medalpadingarna kan vara ute efter.

GIF Sundsvall: Tre spelare på besök i veckan
Dagbladet: Ännu en provspelar med GIF Sundsvall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.