Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trippel för Söder Dam

Freja Olofsson och Amanda Andersson tillhör stöttepelarna i både F14 och F16.

I veckan som gått har flickklassernas DM-semifinaler spelats och när resultaten kommit in kan man konstatera, att det kommer att bli ett lag från ÖSK Söder i samtliga tre DM-finaler. Mycket talar väl även för att motståndarna kommer att komma från KIF Örebro. De har nämligen redan bokat plats i två av de tre finalerna – det är bara i klass F16 som den andra semifinalen ännu inte är spelad.

Seniorlaget.
Söder Dam mötte i sin semifinal Öfvre Adolfsberg och vann med 3-1 efter att ha vänt på ett halvtidsunderläge. Söders målgörare var Emma Tidemo, Sara Sandberg och Emma Salomonsson. Finalmotståndarna från KIF Örebro besegrade i sin semifinal IFK Kumla med 10-2.  När finalen kommer att spelas verkar inte vara klart än.

F16.
I den äldsta flickklassen besegrade ÖSKarna IK Sturehov med 4-1. Målgörare för de svartvita var Sara Sandberg, Kajsa Armborg, Anna Meijer och Amanda Andersson. DM-finalen kommer att spelas den 26 augusti mot segraren i den andra semifinalen i vilken KIF Örebro och Adolfsbergs IK möts.

F14.
Semifinalen i den yngsta DM-klassen spelades igår, när ÖSK Söder och Ekers IF möttes. Det blev en storseger för Söder efter fyra mål av Freja Olofsson, tre av Kajsa Armborg och två av Amanda Andersson. Finalmotståndare blir som sagt KIF Örebro som besegrade Hallsbergs BK med 3-1. Även den matchen kommer att spelas den 26 augusti och för båda matcherna gäller att det blir neutral plan eftesom de spelas på Kumla IPs konstgräs.

Utöver de två DM-semifinalerna har tjejerna dessutom under den här veckan hunnit med att spela seriefinal i klass F15-18. Ett lag som huvudsakligen bestod av 97-or med några äldre spelare från Söders B- och A-lag besegrade i den matchen IF Eker med 3-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.