Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit: Seger i toppmatch

Målgörarna mot Gideonsberg: Carl Jägerhill, Oscar Olovsson, David Holm (2) samt Felix Möller.

Det blev en seger till ÖSKs sextonåringar då ettan och tvåan i den regionala serien möttes. Ettan i det här fallet var Gideonsberg, medan ÖSK innan matchen hade andraplatsen på grund av en sämre målskillnad. Efter full tid stod ÖSKarna som segrare med de till synes säkra siffrorna 5-2. Ett resultat som dock inte speglade matchutvecklingen så bra. Västeråsarna visade sig vara ett riktigt bra lag som skapade en hel del målchanser framför ÖSK-målet i matchinledningen. Deras akilleshäl var en målvakt som inte såg helt förtroendeingivande ut. ÖSKs första mål var också en riktig målvakstavla. Ett långskott efter drygt 20 minuter från Carl Jägerhill studsade över målvakten som gått ned på knä. Någon minut senare utökade hemmalaget sedan sin ledning till 2-0, när David Holm fläkte sig fram och ändrade riktningen på ett skott som var på väg mot det ena hörnet. Resultatet blev mål i det andra.

När Gideonsberg sedan fick en spelare utvisad såg det ut som om ÖSK skulle kunna spela av matchen utan några större problem. Så blev det inte alls. Gideonsberg höll uppe spelet riktigt bra och det märktes inte att de hade en spelare mindre. De reducerade innan halvleken var slut till 2-1 och senare i andra halvlek även till 3-2. ÖSKs tredje mål hade David Holm dessförinnan hunnit göra elegant framchippad av Felix Möller. Gideonsberg fick förnyade krafter efter sin andra reducering och det såg riktigt kritiskt ut några gånger, innan Felix Möller avgjorde matchen till ÖSKs fördel genom att slå in en halvvolley på ett inlägg från kanten. Ett fint tekniskt nummer av ÖSKs dominerande anfallare. I slutminuten ökade slutligen Oscar Olovsson på vinstsiffrorna till 5-2 genom att slå in en frispark i målvaktens bortre från en position rätt långt ut på kanten.

Det går inte att se att killarna just vunnit en tidig seriefinal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.