Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder sänkte Kumla

Två glada målskyttar - Mirza Basic och Marcus Wetterberg fixade ÖSKs första trepoängare i våras mot Kungsör. I kväll gjorde de om bedriften när IFK Kumla besegrades med 3-1.

ÖSK Söder fick en ordentlig revansch för vårsäsongens 0-4 förlust mot IFK Kumla. I kvällens sena match på Ekäng gjordes det också fyra mål, men det var Söder som gjorde tre av dem. En efterlängtad seger för Patrick Ingvarssons killar som för blott andra gången i år kunde hurra efter det att en trepoängare bärgats.

IFK Kumla, nyuppflyttade i år till det nationella seriesystemet har varit något av årets överraskning så här långt. Med hyfsad häng på IFK Ölmes kvalplats behövde kumlingarna en fullpoängare för att inte tappa på täten. ÖSK Söder i allmänhet och Mirza Basic i synnerhet ville dock annorlunda. Mirza gjorde matchens första två mål. Kumla reducerade på straff till 2-1 innan Söders mittback Marcus Wetterberg slog den sista spiken i kumlakistan.

Med dagens två mål gick Mirza upp på en numera odelad andraplats i seriens skytteliga. Dags för Peder Ståhl & Co. att ta med honom på någon av U21-matcherna, tycker bloggen.

NA: ÖSK-skräll mot Kumla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.