Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Viktig match i pojkallsvenskan

ÖSKs pojkallsvenska U17-trupp inleder i eftermiddag höstsäsongens seriespel för de svartvita pojkelittrupperna. Motståndare är serieledarna från Skogås-Trångsunds FF. Stockholmarna leder serien med sex poäng före en jagande trio bestående ÖSK, BK Forward och Motala AIF. För att ha en chans att komma ikapp krävs nog att ÖSK återupprepar vårens resultat, då Skogås-Trångsund något tursamt besegrades med 2-0 – deras enda förlust i serien för övrigt.

Peder Hessel som coachar laget kommer att sakna några av truppens spelare, men kan å andra sidan räkna med förstärkningar från ÖSKs U21-trupp i form av Lukman Murad och Filip Albertsson samt (höstens två nyförvärv från Köping FF) Martin Springfeldt och Oskar Ålgars. Detta innebär att det blir följande trupp som kommer till spel.

Jonathan Herbst (mv), Olle Hellgren (mv), Oskar Ålgars, Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Edwin Ahlnäs, Andreas Nydahl, Philip Holmer, Marcus Moore, Filip Albertsson, Simon Glännestrand, Lukman Murad, Max Lindborg, Tarik Benca, Ahmed Saied Hassan, Martin Springfeldt och Fredrik Felle.

Saknas gör Sebastian Heimeryd och Filip Jonsson som båda är skadade. August Wiklund är sjuk, Semin Ujkanovic bortrest vilket på sätt och vis även gäller Rikard Hallgren. Den senare är nämligen i Helsingborg med P16 och deltar i Eskilscupen.

Matchen spelas på Ekäng med avspark kl. 16:00

Oavgjort resultat i toppmatchen.
Det blev ett oavgjort resultat 1-1 då ÖSKs pojkallsvenska lag tog emot serieledarna från Skogås-Trångsund. När lagen möttes i våras vann visserligen ÖSK med 2-0, men enligt rapporterna var seger så att säga något oförtjänt. Den matchen dominerade stockholmarna kraftigt. På Ekäng var det ombytta roller. ÖSKarna stod för en stark insats även om det gick trögt med målskyttet. Gästerna var aldrig ofarliga men det var ÖSKarna som skapade de flesta och mesta av chanserna. S-T hade dock en välidgt duktig målvakt och det var hans insats som i första hand räddade en poäng åt laget.

ÖSK tog ledningen med en halv minut kvar att spela av den första halvleken då Lukman Murads hörna nickades in av Carl Ekstrand Hamrén. Det målet kändes väldigt psykologiskt vilket dock inte hindrade gästerna från att kvittera en bit in i den andra halvleken. En frispark slagen från sidlinjen letade sig hela vägen in i ÖSK-målet vid bortre. Efter kvitteringen jobbade ÖSK hårt för att på nytt ta ledningen utan att dock få betalt för sina ansträngningar.

Lagets tränare Peder Hessel var trots poängtappet rätt nöjd efter matchen. Han tyckte att laget spelat bra mot en mycket svår motståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.