Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cuphelg

Det spelas en hel del cupfotboll denna helg.

Söndag.

Glada segrare i Forwardcupen var ÖSKs F14-lag.

Forwardcupen
ÖSKs killar i P15-klassen föll ifrån redan igår, men ÖSKs lag i F14 gick hela vägen. I dagens finalmatch på Trängens A-plan besegrades Hovsta IF med klara 4-0 efter 0-0 i halvtid. Matchvinnare för ÖSKarna blev Malin Landmark som gjorde det så viktiga första målet, ett snyggt skott som dalade in precis under ribban. Anna Meijer gjorde sedan 2-0 innan ÖSK tilldömdes en straff efter det att Amanda Andersson blivit fälld. Tyvärr verkar det som om Amanda föll så olyckligt att hon råkade ut för en hjärnskakning. Straffen slogs dock utanför målet och ÖSK fick nöja sig med att se en av Hovstas försvarare utvisad.

Med en 2-0 ledning och en spelare mer på plan var det inga större problem för ÖSK att utöka ledningen till 3-0 genom Malin Landmarks andra mål innan Freja Olofsson fastställda slutresultatet. Freja som dessutom utsågs till matchens bästa spelare hade enligt bloggens åsikt hård konkurrens om utmärkelsen från flera andra spelare i laget. De är med andra ord riktigt duktiga de här tjejerna.

ÖSKs Ahmed Yasin medverkade som prisutdelare efter finalmatchen. Något som tjejerna verkligen uppskattade.

Eskilscupen.
Det blev en sen hemresa för ÖSKs utsända P16-trupp till Helsingborg och Eskilscupen. Laget lyckades nämligen med bedriften att ta sig hela vägen till final och dessutom att i finalen besegra Alets IK från Halmstad. Segern satt dock av allt att döma långt inne, eftersom straffsparksläggning måste tillgripas för att skilja lagen åt. Slutresultatet blev en ÖSK-seger med siffrorna 6-5. På vägen till finalen besegrades idag i tur och ordning Djurgårdens andralag (2-0) och Landskronalaget IK Wormo (3-0). Starkt jobbat av grabbarna.

Sverigecupen.
ÖSKs 14-åringar stod för en riktigt bra insats genom att ta sig till A-finalen i Sverigecupen. Där tog det stopp och i dagens placeringsmatcher blev det först en förlust mot Halmstad BK med 3-0 och sedan i matchen om placeringarna 7 och 8 vann Karlslund med 2-0. ÖSKarna slutade alltså på åttonde plats i turneringen som ibland brukar kallas Sveriges inofficiella SM för 14-årsklassen. Segrade i cupen gjorde Brommapojkarna som besegrade Hammarby efter straffar.

Lördag.

Eskilscupen.
ÖSKs 16-åringar hade en bra dag nere i Helsingborg. På förmiddagen besegrades ett lag från Ljungbyheds IF/Klippans FF med 2-1 och laget hade därmed gått obesegrade (om än med en oavgjord match) genom gruppspelet. I kvalomgången där lagen för A- resp. B-slutspelet sorterades fram slog man sedan Glumslövs FF med 2-0. I A-slutspelets kvartsfinal väntar nu Djurgården lag 2, vilket inte låter omöjligt.

Sverigecupen.
ÖSKs 14-åringar tog sig med lite tur till A-slutspelet och besegrade i den första matchen Kalmar FF som besegrades med 1-0. I match nummer två tog det dock stopp. Hammarby var för bra och vann med 3-0. ÖSKarna spelar nu för en placering mellan 5 och åtta och möter på söndagsmorgonen Halmstad BK. I spelet om platserna 5-8 deltar för övrigt även Karlslunds IF.

Forwardcupen.
Det som såg så bra ut för 97-orna tog slut redan på lördagskvällen. Ett uttunnat lag på grund av skador och frånvaro besegrades av Brynäs IF. Efter en oavgjord 1-1 match fick kvartsfinalen avgöras genom straffsparksläggning och det blev Brynäs som vann den lottdragningen. ÖSKarna var nog trots allt det bättre laget och hade flera bra chanser under slutskedet av matchen av vilka nog någon borde ha resulterat. Men det är inte alltid som bollen studsar rätt. Trots allt var det en bra insats av laget. Brynäs gick för övrigt vidare till finalen idag på morgonen och kommer i den att få möta BK Forward.

I klass F14 är ÖSKs tjejer fortfarande obesegrade efter en kvartsfinalseger över gävlelaget IK Huge med 4-1. I semifinalen möter de finska Pallokerho-35.


Eskilscupen.
Eskilscupen är en jätteturnering som spelas i Helsingborg. ÖSK deltar med sin elittrupp i klass P16. Tävlingen börjar idag.
Fredag: ÖSKarna har spelat två matcher idag. Det blev en vinst med 1-0 över Skövde AIK och sedan spelade man oavgjort 1-1 mot Sandarna BK (från Göteborg). I gruppspelet återstår nu en match mot Ljungbyheds IF/Klippans FF. De har ännu inte vunnit någon av sina två matcher. ÖSK bör ha en bra chans att gå vidare som ett av gruppens två bästa lag med chans att få spela A-final. Efter gruppspelet avgörs finalspelplaceringen i en kvalifikationsomgång.

Sverigecupen.
Sverigecupen är FBK Karlstads elitmönstring för P14. ÖSK har som vanligt med ett lag för att låta sina spelare känna hur det är att möta Sveriges bästa lag i åldersgruppen. Tävlingen började för ÖSKs del redan i går. Laget mötte och besegrade GIF Sundsvall med 1-0.
Fredag: Blandade resultat för ÖSK. Först slog man FBK Karlstads andralag med 5-0. FBK hade fått hoppa in i tävlingen efter ett återbud och de var nog inte så starka. Sedan fick laget i den sista gruppspelsmatchen ordentligt med stryk av Brommapojkarna som vann med hela 6-0. ÖSK kom tvåa i gruppen och kommer i morgon att få möta Kalmar FF i A-slutspelets åttondelsfinal.

Forwardcupen.
På hemmaplan i Örebro började Forwardcupen idag. För ÖSKs del brukar den här turneringen i första hand användas för att ge spelarna i de olika breddtrupperna speltid. Bloggen var på plats på Lundby IP redan kl. 08:00 och såg ÖSK lag 2 spela oavgjort 1-1 mot Södertälje FK.
Fredag: ÖSKs förstalag i P15 har joggat hem två segrar under cupens första dag. Detta trots att man saknar tre spelare som är med i Helsingborg och tre spelare som skall på landslagsläger nästa vecka. I dagens första match besegrades Nykvarn SK med 3-1, vilket följdes upp med en 11-1 seger över finska TaPa. ÖSKarna behöver en poäng till från någon av morgondagens två matcher för att ta sig till A-slutspelet. I den första morgonmatchen möter de KB Karlskoga som TaPa besegrade med 5-0.

För ÖSKs andralag har det inte gått lika bra. Efter morgonens oavgjorda match mot Södertälje FK har det blivit två förluster. I morgon spelar man sin sista match och motståndare är BK Forward.

I flickornas klass F14 är ÖSKorna ungefär lika överlägsna som killarna är i P15. Tjejerna har spelat två matcher och fått ihop till målskillnaden 15-0. I morgon spelar man mot Malungs IF som ännu inte gjort något mål men släppt in sju på sina två matcher. En fortsättning i A-finalen är redan klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.