Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Bortamatch mot IFK Norrköping

ÖSK spelade en bortamatch i U21-serien i går mot IFK Norrköping. Det stod inte någonting om matchen på ÖSKs hemsida, men senare på kvällen upptäckte jag att de i alla fall lagt ut en laguppställning på klubbens Facebook-konto. Det är ju bra att man sprider sin information via de så kallade sociala medierna, men det borde väl inte innebära, att man slutar använda sig av hemsidan.

ÖSK startade (enligt FB) matchen med följande laguppställning:
Målvakt:  Tomer Chencinski
Försvar: Tommy Wirtanen, Eidur Sigurbjörnsson, Stefan Hannason (U21), David Johansson (U21)
Mittfält: Mohammed Saeid, Armend Alimi, Emil Berger, Josef Ibrahim
Anfall: Kalle Holmberg, Kushtrim Lushtaku

Avbytare: Lukman Murad (U21), Oscar Ålgars (U?), Filip Albertsson (U21), Haris Karahmet (U21) , Simon Leonidsson (U21), Jonathan Thuresson (mv, U21), Simon Glännestrand (U17)

Hur man var organiserade på mittfältet vill jag dock låta vara osagt. Det framgår inte om man ställde upp i något som påminde om 4-2-3-1 eller om det var en uppställning som hade mer släktskap med 4-4-2.

Man kan på en gång konstatera att det var en väldigt stark A-truppsprägel på förstauppställningen med bara två spelare från U21-truppen i startelvan. Jag undrar om man någon gång kommit till spel med en starkare trupp i den här serien. Positivt att notera är att både Tommy Wirtanen och Josef Ibrahim var med från start. Det har ju funnits indikationer på att de haft skadekänningar, de var ju till exempel inte med i truppen mot Åtvidaberg, vilket öppnade upp för Simon Leonidsson. Tommy lär dock enligt papperstidningen ha känt av någonting, vilket tvingade honom till ett tidigare byte än vad som var planerat.

Det intressantaste med laguppställningen är väl mittbackspositionerna, där ÖSK för tillfället inte har ordentlig uppbackning. Stefan Hannason som spelat där de senaste matcherna är ju inte någon mittback utan en spelfördelande mittfältare. Tidigare har Andreas Ståhl från U21-truppen fått ta den platsen, men Andreas har gått skadad rätt länge nu. Med tanke på att Ilir Berisha inte fick spela mer än en kvart mot Åtvidaberg kan man väl tycka att det borde ha varit lämpligt att låta honom få en halvlek eller 60 minuter i den här matchen. ÖSK spelar ju inte mot Mjällby förrän på måndag så återhämtningsmässigt hade det i alla fall inte varit några problem att ge honom speltid. Nu fanns varken han eller Christoffer Wiktorsson med. Berisha hade man ju till och med kunnat spela utan att få några problem med åldersreglerna (max fem överåriga utespelare). Hade man velat ha med Wiktorsson – om denne inte finns med i tankarna inför måndagsmatchen – hade man dock fått lov att saka någon av de andra äldre A-truppsspelarna och man tyckte kanske att det var bättre att de fick speltid. Dessutom spelade Wiktorsson trots allt hela matchen mot Åtvidaberg.

Enligt NA tog Norrköping en tidig ledning i matchen genom Christoffer Nyman, som innan matchen var slutspelad hann med att näta ytterligare två gånger. Josef Ibrahim utjämnade efter 24 minuter och det oavgjorda resultatet stod sig till halvtidspausen. I andra halvlek repriserades händelseförloppet – Nyman gav IFK ledningen och Ibrahim kvitterade. (NA skriver att Emil Berger gjorde det målet men i SvFF:s matchrapport anges Ibrahim som målgörare Fel av mig – jag läste tidningen slarvigt. ).

Innan matchen var slut hann dock Norrköping med att göra två mål till. Till NA säger Peder Ståhl att det berodde på att ÖSK bytte ut drygt halva laget. Ett problem med att coacha U21-laget för Peder är ju , att han får med sig fasta instruktioner om hur många minuter A-truppsspelarna skall spela. När tiden gått ut är det bara att byta oberoende av hur läget i matchen är. Dessutom känns ÖSKs bänk rätt tunn för den här serien. Även om truppen har det nominella namnet U21 så handlar det i praktiken om en U19-trupp med några överåriga spelare.

ÖSK har nu fem matcher kvar att spela innan slutspelet börjar. Till detta går de 16 bästa lagen som delas in i fyra grupper. Lagen i gruppspelet möter varandra i en enkelserie. De två bästa lagen i slutspelsgrupperna möts sedan i kvartsfinaler osv. För ÖSKs del vore det givetvis bra att gå vidare till gruppspelet eftersom det ger fler matchtillfällen. Laget ligger för tillfället under strecket i sin U21-serie och skulle nog helst behöva ta sig över detta och förbi Jönköping Södra. JSödra som har en trepoängsledning har dock också en match mer spelad. Om jag räknat rätt så blir det bara 14 lag som hamnar över strecken i de tre U21-serierna. Detta bör väl betyda att ytterligare två lag får gå vidare till gruppspelet, men det skall givetvis inte ÖSK satsa på. Det är bättre att kvalificera sig rakt av.

2 kommentarer – kommentera

Helene Andersson

Använd mittbackarna Sebastian Heimeryd o Carl Hamren från PAL istället-duktiga killar.PELLE

Jens

Hoppas det går bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.