Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Säkert Söder vann damderbyt

Elin Segerstedt bokfördes för två snygga mål mot lokalrivalerna från Öfvre Adolfsberg.

I den olympiska skuggan möttes Örebros två lag i damernas div 2-serie inför en rekordpublik – drygt 150 åskådare är bra för en match som spelas sent på kvällen och med olympisk TV-konkurrens. Hemmatjejerna från ÖSK Söder hade revansch att utkräva efter vårsäsongens 2-1 förlust mot årets överraskningslag Öfvre Adolfsberg. I den mållösa första halvleken var det hemmalaget som visade upp det mest organiserade spelet utan att få betalt för det i målprotokollet. Men man kunde ana vartåt det lutade.

Andra halvlek började ungefär som den första slutade tills dess att Johanna Wall i den 56:e minuten kunde lyra in 1-0 på en andraboll efter hörna. När sedan Elin Segerstedt minuten senare sköt 2-0 kändes matchen nästan avgjord. Trots namnkunniga anfallare (bland annat har Caroline Näfver anslutit till Öfvre under sommaren) kunde gästerna egentligen inte skapa något tryck mot ÖSKs mål, främst tack vare Johanna Walls och Sandra Hallins gedigna spel i det centrala försvaret.

Med dryga 20 minuter kvar ökade sedan Ann-Sofie Frost på Söders målskörd till 3-0. Efter att ha sprungit sig fri rullade hon säkert in bollen. Matchen fick lite nerv två minuter senare, när Öfvre trots allt fick ett mål assisterade av Söders målvakt. Mimmi Paulsson-Febo rensade en boll rakt på en anfallare med resultatet att den studsade i mål. Adolfsbergarna försökte sig sedan på en sista kraftansträning uppmuntrade av målet, men deras förhoppningar grusades med en kvart kvar av Elin Segerstedt, som gjort sitt andra och Söders fjärde mål. Elins skott – en riktig hästspark upp i bortre krysset – skulle nog alla spelare som någonsin beträtt Ekängs konstgräs ha varit nöjda över.

Bloggen tyckte att det var en mycket gedigen och stark seger för Söder, som – som det brukar heta – malde ner sina motståndare. Utöver de duktiga mittbackarna fastnade jag för energiknippet Susanne Eriksson, som började på mittfältet men fick ta klivet ner i backlinjen efter det att Sandra Johansson gått av med vad som såg ut att vara en fotvrickning. Jessica Ström – inbytt i samband med Sandras skada – visade upp ett imponerande mittfältsspel med långa svepande passningar mot Söders snabba yttrar. Elin Segerstedt var hela tiden farlig för motståndarna och kunde glädja sig över två snygga mål. Ett riktigt bra skott, fint driv i löpningarna och som en liten parentes även långa och bra inkast gör att hon är väldigt svår att hantera för sina motståndare. Tack vare dagens mål gick hon tillsammans med Ann-Sofie Frost upp på delad andraplats i seriens skytteliga med 8 mål på 11 matcher.

Sammanfattningsvis en mycket bra insats av Söder som ser starka ut inför höstens matcher. I och med segern försvarade Söder sin andraplats i den jämna serietoppen. Västerås IK leder två poäng före Söder och enköpingslaget Fanna BK. Ytterligare en poäng efter de två ligger sedan Gideonsberg.

Söder Dam: Vinst i derbyt!
NA: ÖSK Söder starkast i derbyt

Sandra Hallin levererade som vanligt en mycket stabil insats. Här spanar hon efter bollen i sällskap med Louise Östman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.