Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup 2012

Fredag: Färdigspelat i Gothia Cup.
Det blev tack och farväl för båda de deltagande ÖSK-lagen på fredagsförmiddagen.

P95 Elit.
ÖSKs äldsta pojkelitlag har inte haft någon bra turnering. Laget har spelat fem matcher och förlorat alla fem. Den sista förlusten i den sviten kom idag mot tjeckiska MSK Zilina, som besegrade ÖSK med 5-0. ÖSK har under turneringen bara gjort ett mål (Tarik Benca), men släppt in 16. I fyra av de fem matcherna gjordes dessutom det första baklängesmålet i matchinledningen.

Resultat som inte uppmuntrar. Samtidigt skall man ha i åtanke, att ÖSKarna ställts mot Sveriges bästa lag i åldersklassen samt mot ett antal speciellt inbjudna utländska lag med bra kvalifikationer. På den nivån är inte ÖSKs lag (än). Dels har ÖSK inte bedrivit sin elitverksamhet i ungdomsklasserna lika länge som de flesta andra elitlagen gjort, dels är rekryteringsunderlaget i distriktet rätt begränsat jämfört med  hur det ser ut i de största distrikten. Utrymme för förbättringar borde det hur som helst finnas – det visar ju bland annat distriktslagets framgångar.

P96.
Breddlaget från P96, som också deltog i turneringen, tycker jag kan se tillbaka på sin insats med en viss tillfredsställelse. Laget missade A-slutspelet på en målskillnad, som var ett mål för dåligt. I B-slutspelet gick man sedan fram till åttondelsfinalen, innan ett brasilianskt lag blev en för svår motståndare. Interesporte vann dagens match med 2-0.


Torsdag. Blandad kompott för ÖSK på ärtsoppsdagen.

P95 Elit.
Nej, det vill sig inte för ÖSKs pojkallsvenska lag i Gothia Cup. Idag mötte man Helsingborgs IF, som av någon anledning hamnat i den sista placeringsgruppen. Skåningarna vann med 4-0 och ÖSK fick för tredje matchen av fyra en spelare utvisad. Det senare har jag svårt att förstå – på hemmaplan tycker jag inte att laget brukar visa upp några självdestruktiva tendenser.

Följande spelare fick förtroende att starta matchen: Olle Hellgren – Oscar Fardelin, Carl Ekstrand-Hamrén, Fredrik Felle, Filip Jonsson – Philip Holmer, Max Lindborg, Filip Albertsson – Lukman Murad – August Wiklund. Det fattas en mittfältare här, för jag tror inte att Peder Hessel startar med 10 man på plan även om hans lag brukar få sluta med det.

I morgon möter man MSK Zilina i en match om vem som skall undvika jumboplatsen.

P96.
En bra dag för 16-åringarnas breddlag. Två vinster gjorde att laget nu är framme vid B-slutspelets åttondelsfinal. Idag började man med att besegra FC Vizioni Kosovo med 2-1. Detta trots att man efter drygt halva matchen hamnade i ett 0-1 underläge. Målen gjordes av Jonas Stackefelt och Emil Svensson.

I sextondelsfinalen ställdes laget mot tyska SC Sternschanze, som besegrades med 2-0. Målgörare i den matchen var Emil Fransson och Oliver Andersson som båda gjorde mål innan 10-minutersmarkeringen passerats.

I åttondelsfinalen i morgon blir det nu brasilianskt motstånd. Man möter ett lag som heter Interesporte

Onsdag.
Det går lite trögt för ÖSKs två lag i Gothia Cup. Inga kioskvältare idag heller.

P95 Elit.
Det blev en treje förlustmatch för den pojkallsvenska truppen som därmed slutar sist i sin grupp. Motståndare var det peruanska laget Cantolao, som vann med matchens enda mål. Peder Hessel verkar dock rätt nöjd över lagets prestation, men missnöjd över att man förlorade. Inför den här matchen hade man uppenbarligen fått förstärkning av Lukman Murad. Frågan är dock hur mycket han kunde bidra med efter att igår kväll spelat med U21 och därefter rest ner till Göteborg.

Dagens startelva så ut på följande vis: Jonathan Herbst, Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs – Philip Holmer, Marcus Moore, Max Lindborg, Semin Ujkanovic – Lukman Murad – Filip Albertsson. Det r väl inte utan att man ser influenser från A-truppen i den uppställningen.

I morgon kommer man av allt att döma att få möta Helsinborgs IF i en placeringsmatch om platserna 21-24.

P96.
Sextonåringarnas breddlag hade en halvlyckad dag mot isländska Leiknir. ÖSKarna tog en 2-0 ledning i första halvlek genom mål av Oliver Andersson och Emil Fransson. Islänningarna gav sig dock inte utan kom tillbaka och lyckades slå in en kvitteringsboll på övertid. ÖSK behövde sedan aldrig spela 64-delsfinalen i B-slutspelet utan gick direkt till 32-delsfinalen. I den kommer man i morgon att möta FC Vizioni från Kosovo.

Tisdag.
P95 Elit: ÖSK – AIK 1-4 (1-1) .
PAL-laget möter AIK i en morgonmatch. Peder Hessel ställer upp med följande förstauppställning i matchen: Olle Hellgren – Edwin Ahlnäs, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Heimeryd, Andresas Nydahl – Rikard Hallgren, Filp Albertsson, Max Lindborg, Ahmed Saied Hassan – August Wiklund, Tarik Benca

Det blev förlust även i den andra matchen för PAL-truppen. Precis som igår åkte laget på ett tidigt baklängesmål. Innan femminutersmarkeringen hade passerats ledde AIK matchen med 1-0. ÖSK utjämnade några minuter senare och det oavgjorda resulatet stod sig halvleken ut. I början av andra gjorde AIK sedan 2-1 och mot slutet av matchen ökade de på till både 3-1 och 4-1. Av händelseförloppet och siffrorna att döma försökte sig ÖSK på en slutforceringen som dock öppnade för kontringar. Eller i alla fall något åt det hållet. ÖSKs mål gjordes av Tarik Benca. Ett konstmål twittrar Peder Hessel, som också nämner att laget för andra matchen i rad drabbades (eller ådrog sig) en utvisning. Inte så bra om man vill vinna matcherna.

P96: ÖSK – FK Saltdalskamraterne 3-0.
ÖSKarna hade uppenbarligen vaknat på en bra sida och i en tidig morgonmatch besegrades norska FK Saltdalkameratene med 3-0.

Målgörare för laget var Oliver Andersson, Emil Svensson och Emil Fransson.


Måndag.
P96: ÖSK – Academia Alfaro Moreno 0-3
ÖSKs två lag fick en lite trög start då Gothia Cup inleddes på måndagen. Först ut var killarna i P16 som mötte Academia Alfaro Moreno från Ecuador. Det blev förlust med 3-0 och det är väl inte så mycket att säga om det. Turneringens inbjudna lag skall vara bättre än ÖSKarnas breddlag i klassen.

P95 Elit ÖSK – Midtjylland 0-2 (0-1).
Inte mycket bättre gick det för ÖSKs elitlag i 17-årsklassen. De mötte Midtjylland och fick se sig besegrade med 2-0. Det första målet gjordes redan efter fem minuter och ÖSK förmådde inte att utjämna. I slutet av matchen gjorde så danskarna ytterligare ett mål. Coach Hessel var besviken över ett tamt spel i den första halvleken. ÖSKarna drabbades dessutom av en utvisning i andra halvlek. Laget ställde upp med följande startelva: Jonathan Herbst – Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs – Philip Holmer, Marcus Moore, Filip Albertsson, Simon Glännestrand – August Wiklund, Ahmed Saied Hassan.

I morgon möter man AIK som vann sin match mot Cantolao med 3-2.

2 kommentarer – kommentera

Matte

Till detta är också faktumet att de andra lagen i Elite
spelade med p94 or, det gör skillnad…

Matte

Dvs hade med tillåtet antal 94:or

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.