Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träning 120713

A-uppställningen fick en lång genomgång av P-O Ljung innan de fick börja spela.

Eftersom dagens träning enligt tillförlitliga rapporter var förlagd till Ekäng tog sig bloggens utsände dit med i det närmast perfekt tidsanpassning (=kom en kvart för sent och slipp titta på uppvärmningen). Något saknades dock – nämligen någonting att titta på. Hade det inte varit för trevligt sällskap på plats hade det nog blivit hemfärd igen. Det höll det på att bli ändå. men när Peter Westman och hans målvaktshandskar anlände per cykel så bekräftades vad som väl skulle kunna kallas sen ankomst. Ljung hade uppenbarligen haft en genomgång med sitt lag innan de släpptes iväg till Ekäng och ca. en timme efter utsatt tid körde man igång.

Ilir Berisha tränar lårmuskeln (?)

Tjugofem man var på plats och då saknades ändå Andreas Haddad, Mohammed Saeid och Peter Samuelsson. Ja, Samuelsson var faktiskt där ett tag och stod och snackade med P-O Ljung ett bra tag innan han avlägsnade sig. Jag undrar om han berättade att allt nu var klart med klubbytet. Haddad lär enligt uppgift i alla fall ha tränat igår, vilket Saeid inte skall ha gjort. Från U21-truppen hade David Johansson, Stefan Hannasson och Lukman Murad anslutit. Av spelarna på sjuklistan deltog både Emil Berger och Armend Alimi i alla övningar. De får nog anses rehabiliterade nu om än kanske inte i matchform. William Atashkadeh var med ändå tills dess att det blev spel med 11-mannalag. Ilir Berisha var på plats, men deltog inte alls i de gemensamma träningsaktiviteterna. Det verkar som om man oroar sig över de tidiga krampsymptomen han drabbades av i matchen mot MFF – i alla fall stretchade han en hel del.

William Atahkadeh körde drygt halva träningspasset men tränade för sig själv då det blev dags för elvammannaspel.

I elvamannaspelet så matchade P-O i princip samma elva som den som startade mot Malmö FF. Berishas plats i A-uppställningen togs av Eidur Sigurbjörnsson, vilket väl skulle kunna tas som ett tecken på hur P-O tänker ställa upp backlinjen om Berisha inte spelar. På den andra sidan noterades att Christoffer Wiktorsson faktiskt spelade mittback i den uppställningen. Jag fick intrycket av att den här delen av passet till stor del handlade om hur det inre mittfältet plus Grahn (om man ser honom som anfallare) skulle positionera sig. Det var i alla fall den sak som engagerade P-O mest.

Magnus Wikström delar med sig av sina kunskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.