Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 mot IFK Göteborg

ÖSK-mål i Göteborg

Resultat: 2-2.
ÖSKarna fick ett bra resultat med sig hem från Göteborg. Mot ett hemmalag med flera namnkunniga spelare spelade ÖSKarna oavgjort 2-2. ÖSK började av allt att döma matchen bäst och gick upp till en 2-0 ledning efter mål av Christoffer Wiktorsson och Simon Leonidsson. Båda målen gjordes efter/på(?) hörnor slagna av Kushtrim Lushtaku. Efter gårdagens två mål på fasta mot Malmö FF verkar det alltså som om ÖSK är på väg att förvandlas till specialister på hörnor och frisparkar igen. Eller så var det bara slumpen som spelade in.

IFK Göteborg: Stark upphämtning av U21
BaraBen.com: Matchrapport
Fotbollsfoto.com: Matchbilder     55 bilder från matchen – av naturliga skäl mest på de blåvita.

Tomer Chencinski greppar bollen framför Hannes Stiller.


Efter att mer eller mindre ha legat i träda ett tag är det åter dags för ÖSKs lag i U21-allsvenskan att börja spela matcher mer regelbundet. För juli och första halvan av augusti är sex stycken inplanerade enligt följande körschema:

Tis 10.7 IFK Göteborg, borta
Tis 17.7 GAIS, hemma
Tis 24.7 Jönköpings Södra, hemma
Tis 31.7 IFK Norrköping, borta
Tis 7.8 Qviding FIF, hemma
Tis 14.8 Åtvidabergs FF, hemma

För matchen mot IFK Göteborg i dag har ÖSK sänt iväg följande expedition till Göteborg.

Från A-truppen
Christoffer Wiktorsson
Tommy Wirtanen
Tomer Chencinski
Josef Ibrahim
Eidur Aron Sìgurbjörnsson
Karl Holmberg
Kushtrim Lushtaku

Från U21-truppen
Haris Karahmet, mittfält
David Johansson, ytterback
Miralem Malic, anfallare
Lukman Murad, anfall/mittfält
Simon Leonidsson, anfallare
Filip Rinne, målvakt

Från PAL-truppen
Simon Glännestrand, mittfält

Från Köping FF
Martin Springfeldt
Oskar Ålgars

Killarna från Köping tränar (nog) med U21-truppen. De är båda födda 1996 (16 år i år) och kommer i höst att börja på Virginska skolans idrottsprogram. De skall (om jag hörde rätt) träna med ÖSK, men fortsätta att spela med Köping detta år. Båda två deltog i den senaste U21-matchen mot BK Häcken, då ÖSK inte ställde upp med några spelare från A-truppen. Den matchen förlorades med 6-1, men jag tyckte att båda två skötte sig bra. Ålgars spelar mittback och Springfeldt anfallare. Det var för övrigt den senare som gjorde ÖSKs enda mål i den matchen.

Sedan sist har det som bekant skett en förädring på ledarsidan hos U21. I och med att Albert Bunjaki gått över till A-truppen som assisterande tränare, så basar numera Peder Ståhl för U-21 truppen med support från PAL-ansvarige Peder Hessel.

IFK Göteborgs trupp: Tobias Bratt, David Gutierrez Arvidsson, Nicklas Bärkroth, Muhamed Dizdar, Robin Söder, Hannes Stiller (lagkapten), Jonathan Azulay, Erik Dahlin, David Moberg Karlsson, Joel Allansson, Hampus Zackrisson

Ersättare: Allan Mohideen, Fredrik Landén, Josef Melin, Sebastian Olsson, Fredrik Alnäs, August Strömberg, Jesper Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.