Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny tränare för U21

120630. Ståhl tar över U21.
Peder Hessel twittrar, att det inte så överraskande blir Peder Ståhl, som får ta över ansvaret för ÖSKs U19/U21-trupp. Peder S har ju utöver sin tjänst som lagledare för A-laget även varit assisterande för U19/U21. Peder H kommer att hjälpa till med coachningen av U21, när Albert Bunjaki inte hinner.

Både Bunjaki och Ståhl kommer att ha fullt upp av allt att döma. Den förstnämnde är ju dessutom förbundskapten för ett av de landslag som inte finns (Kosovo) och Peder S har även jobbet som lagledare för A-truppen att tänka på. Hur man tänkt sig ansvaret för träningen av U19/U21 framgår inte, men det blir nog på något sätt samordnat med U17.


120628. Bunjaki till A-truppen.
ÖSK skriver idag på sin hemsida, att U21-truppens tränare Albert Bunjaki kommer att förstärka organisationen kring A-truppen. Han har av allt att döma redan påbörja sin nya uppgift eftersom han sågs tillsammans med P-O Ljung på Trängen idag. Enligt Kapten Blod skall en av anledningarna till denna förändring vara, att man vill uppnå en bättre kommunikation med truppens albanskspråkiga kontingent.

Vem som skall ta över efter Bunjaki som anvarig för U21-truppen framgår inte av informationen från ÖSK, så det problemet har man väl inte löst än. En möjlighet skulle kanske kunna vara att slå samman U21- och U17 trupperna och på så sätt kunna utnyttja den yngre truppens resurser. ÖSKs U21-trupp (som egentligen är mer av en U19-trupp) består ju bara av nio spelare av vilka de flesta dessutom inte är mer än ett eller två år yngree än sina kolleger i U17-truppen.

En tänkbar förklaring till omflyttningen skulle kunna vara att Lars Mosander trots allt inte vill fortsätta som assisterande och att man därför flyttar upp Bunjaki redan nu för att få en smidigare överlämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.