Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: En kväll på jobbet

Mimmi Paulsson-Febo kunde glädja sig över årets första nolla på sin artonårsdag.

Det blev en programenlig seger för ÖSK Söders damlag när de mötte Forsby FF från Köping på fredagskvällen. Utan att på något sätt glänsa dominerade Söders tjejer spelet under den första halvleken. Trots spelövertaget hade laget dock svårt att skapa de klara målchanser som övertaget egentligen motiverade. Visserligen åstadkoms ett stort antal hörnor, men dessa resulterade aldrig trots att det absolut inte fanns något att klaga på beträffande hörnläggarna Elin Segerstedts och Sandra Johanssons servrar.

ÖSKarna dominerade dock så pass kraftigt spelmässigt att det mest av allt var en tidsfråga innan en boll skulle leta sig in i motståndarmålet. Det gjorde den efter en knapp halvtimme då lagets skyttedrottning Ann-Sofie Frost hittade rätt precist framspelad av Emma Salomonsson. Framspelaren blev sedan målgörare när hon med knappa 10 minuter kvar av halvleken ökade på ÖSK-ledningen till 2-0 genom ett välplacerat distansskott. Visserligen kan skottet ha tagit på en försvarare, men det såg ut att ha gått i mål ändå.

Emma Salomonsson var poängbäst i ÖSK Söder med ett mål och en målgivande passning.

I andra halvlek fick Forsby faktiskt bättre fart på sitt spel och det var inte utan att sportchefen Ask började se lite bekymrad ut och muttra något om baklängesmål och nyfunnen energi. Artonårsjubilerande Mimmi Paulsson-Febo höll genom en kritisk räddning mot en motståndare som kommit fri ledningen intakt, men den seger som i första halvlek sett rätt kassaskåpssäker ut verkade inte längre alls lika ohotad. Med ca. 20 minuter kvar kunde dock Elin Segerstedt definitivt säkra hemmasegern genom att från halvsnäv vinkel avlossa ett långskott som gick in vid bortre otagbart för Köpings duktiga målvakt. (Eller var det möjligen ett misslyckat inlägg?). Efter det tredje målet gick luften ur gästerna och ÖSK hade ytterligare några chanser att bättra på målskörden medan Forsby i alla fall kunde noteras för ett skott som tog i ribban.

Sandra Johanssons känsliga vänsterfot är alltid ett hot vid fasta situationer. Tyvärr blev det inte någon assistpoäng mot Forsby, men det berodde inte på Sandras fot.

Trots att man dominerade spelmässigt tycker jag inte att ÖSKarna fick ut tillräckligt mycket av sitt övertag. Som vanligt var det mittfältet som väl på sätt och vis vann matchen åt ÖSKarna. Emma Salomonsson (ett mål och en assist) och Susanne Eriksson hatar att förlora boll och jobbade över stora ytor. Sandra Hallin som tagit steget upp från sin ordinarie mittbacksplats läste spelet lika bra som skadade lagkaptenen Ida Scherling brukar göra och var nästan alltid på plats när det behövdes. Ann-Sofie Frost och Elin Segerstedt fick göra varsitt mål medan Sophie Sörqvist den här gången gick mållös av planen trots sin hundraprocentiga inställning.

Susanne Erikssson, för kvällen utrustad med lagkaptensbindeln, visade prov på både arbetskapacitet och vinnarskalle.

Söder Dam: 18-0…
Söder Dam-bloggen: ÖSK Söder-Forsby
Magazin24: Förlust för Forsby trots bra spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.