Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Förlust mot Syrianska

Mirza Basics två mål räckte inte till på Örnsro.

Det blev inga poäng för ÖSK Söders unga lag, då de mötte Håkan Juhlins syrianer på Örnsro förvånansvärt fina (efter allt regnande) gräsmatta. Första halvlek såg i mångt och mycket ut som en repris av den förra matchen mot Sköllersta. Trots att lagen spelmässigt var jämnstarka tog motståndarna ledningen med 2-0. Båda gångerna är det Rabi Mourad som får fritt skottfält efter det att Söders försvar inte riktigt hunnit med. Söder kunde sedan reducera till 1-2, när Mirza Basic utnyttjade en miss av syrianernas målvakt Claus Pedersen.

Domarmiss gav hemmalagsfördel.
I början av andra halvlek blev sedan Söder berövade en straff som kunde ha givit ett utjämnat resultat. En handssituation i syrianernas straffområde ges av domaren till fel lag, vilket kändes väldigt underligt. Några minuter senare gör syrianerna sitt tredje mål och därifrån blev uppförsbacken alltför brant. Hemmalaget hinner öka på till 4-1 på straff efter det att Söders målvakt André Bamberger lämnats ensam med en framstormande anfallare som han fäller. André är på väg att rädda straffen, men bollen studsar försmädligt i stolpen och sedan över linjen.

Dammluckorna öppna i andra.
Söder reducerar visserligen ytterligare en gång genom Mirza Basic. Shaze Akbari tar en monsterlöpning längs sidlinjen och slår in bollen mot mål. David Rohlén hinner inte riktigt fram till bollen, men vid bortre kan Mirza lugnt placera in den i ett oförsvarat mål. Syrianerna kan sedan utöka sin ledning till 5-2 efter ytterligare en straffsituation, som påminner väldigt mycket om den första. André skulle väl egentligen ha fått sitt andra gula kort där, men domaren verkar ha låtit nåd gå före rätt och bestraffningen för förseelsen inskränkte sig alltså till ytterligare ett baklängesmål. Någon minut före slutsignalen gör sedan Syrianska sitt sjätte mål. Mubararak Nyende får stå helt omarkerad i ÖSKs straffområde och får en perfekt volleyträff på ett inspel från kanten.

Efter en spelmässigt jämn första halvlek tappade Söder spelet i andra efter den missade straffsituationen och Syrianskas snabba 3-1 mål. Syrianerna fick lite väl stora ytor att operera på och även om Mirza reducerade ytterligare en gång kändes hemmalagets seger aldrig hotad i andra halvlek.

Lööw, Sadid och Basic.
Hos Söder fastnade jag för en utmärkt insats av Sebastian Lööw som ytterback. Sebbe var i princip omöjlig att passera och med lite bättre uppspel kommer han att kunna bli en riktig tillgång i backlinjen. På mittfältet var Hamid Sadid igen ÖSKs dominernade spelare, medan från U21 inlånade Haris Karahmet bara verkade orka en halvlek. Mirza Basic stod förutom för de två målen för en bra arbetsinsats, speciellt när han fick sin startposition till vänster (han bytte plats med David Rohlén efter en stund).

Matchfakta: Örebro Syrianska – ÖSK Söder 6-2 (2-1).
19. 1-0 Rabi Mourad
21. 2-0 Rabi Mourad
34 2-1 Mirza Basic
50 3-1 Mubarak Nkutu Nyende
64. 4-1 Mubarak Nkutu Nyende (straff)
72. 4-2 Mirza Basic (Shaze Akbari)
75. 5-2 Rabi Mourad (straff)
89. 6-2 Mubarak Nkutu Nyende

Laguppställning:
Målvakt: André Bamberger
Försvarare: Sebastian Lööw, Marcus Wetterberg, Boar Jalal, Shaze Akbari
Mittfält: Haris Karahmet, Lucas Oskarsson (k), Hamid Sadid, Rafail Kyose (669,
Anfall: Mirza Basic, David Rohlén (80)

Ersättare: Kalle Ardeman, Konate Cheick (80), Amadou Diallo, Mathias Dimberg (66)

Fler bilder från matchen på nästa sida.

Ny för dagen i laget var återvändande Haris Karahmet.

Lucas Oskarsson organiserar försvarsarbetet.

Fedja Jelecak: En gammal bekant i ny matchdress.

André Bamberger hade nog hoppats på en trevligare återkomst till Örnsro. Han representerade Örebro Syrianska förra året.

En bra insats av Sebastian Lööw som utvecklat sitt försvarsspel.

Hamid Sadid var Söders dominerande spelare på mittfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.