Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Bra säsongsstart

Emma Tivemos två mål bidrog starkt till att ge ÖSK Söders damlag en säker premiärseger mot svåra Västerås IK. (Klicka på bilderna för att få bättre upplösning).

ÖSK Söders damlag fick bästa tänkbara start då deras div 2-säsong inleddes. Dessutom kunde de bjuda på något av en målorgie med tanke på hur de senaste tre matcherna mot premiärmotståndarna från Västerås IK sett ut (alla tre slutade 1-0 till endera laget). Den här gången blev det hela 3-1 efter en väl genomförd arbetsinsats. Matchvinnare för Söders del blev Emma Tivemo som gav laget det viktiga 1-0 målet efter en kvart och som sedan slog spiken i västeråskistan genom att behärskat göra 3-0 med fem minuter kvar. Därför blev det inte ens nervöst på slutet när VIK kunde reducera till 3-1 på en väldigt välvilligt given straff (boll studsar upp mot arm). För ÖSKs mellanmål svarade Elin Pettersson.

Söders Jessica Ström, Emma Salomonsson och Ida Scherling dominerade spelet på mittfältet. Jobbiga att möta och nästan jämnt på rätt plats.

Söder kunde visa upp tre starka lagdelar och en målvakt som knappt hade något att göra. Försvaret ser väldigt stabilt ut med Johanna Vall som försvarsdirigent. Mittfältstrion sprang väl i princip sönder det mesta av VIKs försök till anfallsspel och stöttade dessutom sina egna anfallare. Eva Tivemo glänste i anfallet med två riktigt bra tagna mål. Hon vet precis vad hon skall göra när lägena dyker upp.

Emmorna Salomonsson och Tivemo, två av matchens huvudaktörer, ser till att de håller sina tungor på rätt plats i munnen, när de ställer upp för att skydda det egna målet vid en frispark.

ÖSK Söder Dam: Vinst i premiären
Västerås IK: Matchreferat
SöderDam-blogg: En keepers tankar innan och efter match

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.