Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder åkte västerut och tog en poäng med sig hem

Playmakern Hamid Sadid fanns efter sin sjukdom åter med i ÖSK Söders matchtrupp och gjorde det mål som gav Söder en poäng.

Resultat: 1-1 (1-1)
Målskytt: Hamid Sadid

Väldigt få detaljer har så här långt sipprat ut på internet om matchen. Men av FBKs mycket kortfattade matchrapport att döma var resultatet något av en besvikelse för värmlänningarna.

I söndagens papperstidning kan man läsa, att ÖSK tog ledningen i den 25:e minuten då Hamid ”hittade rätt med ett bra skott efter en fin dribbling”. FBK kvitterade med den första hlvlekens sista spark.


Inför.
ÖSK Söder/Ungdom spelar i eftermiddag sin tredje seriematch för säsongen. För motståndet står värmländska FBK Karlstad, som bjuder in till match på Klasmossens konstgräs. Ursprungligen var det tänkt att matchen skulle spelas på FBKs fina hemmaarena Örsholmen, men den senaste veckans nederbörd har tvingat hemmalaget att ända på (spel)planen. Att man gått från ”gräs” till plast är säkert något som uppskattas av Söder, som väl ännu inte haft naturligt gräs under dobbarna den här säsongen. Efter den förra omgångens hemmavinst mot Kungsör har ÖSK Söder ryckt upp till en mittenplacering medan FBK ligger sist. Men med bara två omgångar spelade så säger poäng och placeringar ännu inte så mycket.

FBK har sedan de kommit upp i trean varit något av ett varannansäsongslag. Vissa år har de varit med och slagits om en uppflyttning till div 2 och andra år har de med nöd och näppe undvikit degradering till värmlandsfyran. Var de står i år är det för tidigt att ha någon uppfattning om. I årets första match fick de stryk av IFK Kumla efter att ha tappat en 2-1 ledning under de sista 10 minuterna. I den andra förlorade de trots ett spelövertag mot IFK Ölme med 2-0. Rimligtvis är det ett revanschsuget lag som ställs mot Söder.

FBK Karlstad borta tidigt på säsongen är nog inte en av de matchen där Söder har räknat med poäng i förhandskalkylerna, men efter de två inledande omgångarna så ser man kanske en möjlighet att i alla fall knipa en poäng. Läget i laget verkar vara mer eller mindre under kontroll. Tyvärr drabbades mittfältaren Pontus Björkman av en knäskada under veckan och han blir nog borta ett tag. Tråkigt för Pontus som varit ett utropstecken för laget under de två första matcherna. På plussidan finns det dock två spelare. Hamid Sadid är tillbaka efter sin sjukdom och ingår i startelvan. Det gör även nyförvärvet David Gustafsson som är det meningen skall styra upp försvarsspelet från sin mittbacksposition.

Söder kommer till spel med följande lag (om jag förstått Patrick Ingvarsson rätt).

Målvakt: Andreas Lundgren
Försvarare: Boar Jalal, Marcus Wetterberg, David Gustafsson, Sebastian Lööw
Mittfält: Hamid Sadid, Lucas Oskarsson, David Rohlén
Anfall: Julius Jadling, Mirza Basic, Shaze Akbari

Ersättare: André Bamberger (mv), Kalle Ardeman, Konate Cheick, Amadou Diallo, Alessandro Eni

Värmlands Folkblad: FBK Karlstad väntar på första segern
>SvFF:s matchrapport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.