Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mycket kamp men inga mål då ÖSK och BK Forward nollade varandra

Tre stötte(s)pelare då ÖSK mötte BK Forward i pojkallsvenskan: August Wiklund, Jonathan Herbst och Carl Ekstrand-Hamrén. (Klicka på bilderna för att förstora dem - de blir bättre då).

ÖSKs PAL-trupp mötte idag på eftermiddagen BK Forward i den första matchen i årets pojkallsvenska. Det märktes på en gång att det var två lag som var ivriga att komma igång, samtidigt som matchen hade en väldigt hög derbyprägel. Båda lagen bjöd på ett högt tempo, hårda närkamper, men inte speciellt mycket ordnat spel. Första halvlek gick nog på poäng till gästerna från väster, som hade bättre kontroll över mittfältet än vad ÖSK hade. Beträffande målchanser var det dock rätt jämt fördelat mellan de två lagen – inget av dem hade egentligen några som var värda att nämna. ÖSKs säkra backlinje med Oscar Fardelin, Sebastian Heimeryd, Carl Ekstrand-Hamrén och Andreas Nydahl tog hand om det mesta som nådde så långt och vad som slank igenom tog Jonathan Herbst i ÖSKs mål hand om på ett säkert sätt.

På den andra sidan av planen såg det ungefär likadant ut. Skillnaden var väl egentligen att medan Forward försökte sig på ett inte helt lyckat anfallsspel fick ÖSKs två anfallare August Wiklund och Ahmed Hassan i första hand försöka stjäla bollen av Forwards försvarare. Det lyckades nästan några gånger, men det räckte inte till någon kvalificerad målchans. Ahmed som kan vara rätt het ibland, varnades redan i den 10:e minuten och jag tänkte att nu blir han väl utvisad för ett andra gult kort innan matchen är klar, men han skötte sig bra och kunde fortsätta sin intensiva forechecking utan att gå över gränsen. Precis innan halvtidssignalen klagade Filip Albertsson ordentligt på domaren (avdelning gula kort) för att denne inte givit fördel när ÖSK hade bollen i ett lovande läge. Han stod till och med kvar och argumenterade ett bra tag. Jesper Corp från Askersund som dömde matchen, kände nog på sig att han inte gjort riktigt rätt och visade inte något kort för Filip, vilket Corp skall ha credit för. Filip fick i stället ett i andra halvlek och det var säkert välförtjänt – det brukar det vara när Filip är inblandad.

Krigsråd i andra halvlek (eller så försöker man lugna ner Ahmed). Rickad Hallgren, Philip Holmer, Oscar Fardelin och Ahmed Said. Ensam till höger Simon Glännestrand.

Andra halvlek -more of the same.
Andra halvlek blev ungefär som den första, men med något mer bollkontroll för ÖSKs del jämfört med den första halvleken. Simon Glännestrand bytte av Marcus Moore på mittfältet och gjorde det riktigt bra. Simon har gjort stora framsteg sedan förra hösten, tycker bloggen. Samtidigt tyckte jag att BK Forward mattades något. Men det var fortfarande en mycket intensiv kamp om så gott som varenda kvadratmeter på plan. Trots ett stort engagemang från båda lagens sida slutade matchen mållös, vilket nog på det hela taget också var rättvist.

Stark backlinje hos ÖSK.
Hos ÖSK märktes framför allt Carl Ekstrand-Hamrén som kom över till svartvitt från Karlslund förra hösten. Mycket säker i sitt huvudspel och bra med fötterna också. Carls inträde i truppen innebär att Oscar Fardelin hamnat på kanten som högerback, vilket han klarade bra och han kommer att bli ännu bättre när han lärt sig positionen bättre. Med Andreas Nydahl, som i år blivit lagkapten, som vänterback har laget en mycket kompetent och svårforcerad backlinje som tar hand om allt som kommer luftvägen och det allra mesta efter marken. Filip Albertsson levererar som vanligt en energifylld insats på mittfältet, även om han mattades en del mot slutet. Förklaringen kom efter matchens slut, så Filip berättade, att han varit sjuk och därför inte orkade så bra. Tvåmannaanfallet med August Wiklund och Ahmed Hassan fick mest av allt försöka skapa chanser på egen hand för så värst mycket stöd fick de inte från sitt mittfält, som mest fick ägna sig åt sina defensiva uppgifter. Några gånger var de riktigt nära att få loss bollen, speciellt Ahmed var ständigt på språng på jakt efter oförsiktiga försvarare.

Lagets tränare Peder Hessel var trots att det inte blev några mål rätt nöjd med resultatet. Han tyckte efter matchen att det var två riktigt bra PAL-lag som mötts och då får man acceptera den delade poängen.

Fler bilder på nästa sida.

Kapten Nydahl höll rent efter vänsterkanten och kom ibland (men för sällan) med framåt i anfallen.

Filip Albertsson orkade inte riktigt lika mycket i andra halvlek, men han dominerar ju ändå. Förklaringen var sviterna efter en förkylning.

Rikard Hallgren hade som så ofta problem med en fot, men det hindrade honom inte från att ta plats i laget.

Sebastian Heimeryd må ha haft ett hål i vanterna, men några hål i försvarsspelet kunde vi inte se.

ÖSK PAL: En adrenalinfylld premiär

1 kommentar – kommentera

Mattias

Trevligt att läsa dessa artiklar och det blir mer levande med tillhörande bilder, kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.