Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Premiärseger på hemmaplan

Två glada målskyttar - Mirza Basic och nyförvärvet från Lekeberg Marcus Wetterberg kunde med sina två mål säkra ÖSK Söders första poäng i div 3.

ÖSK Söder/Ungdoms tränare Patrick Ingvarsson tyckte före dagens match att det skulle vara skönt om hans lag i alla fall kunde göra ett mål mot Kungsör BK. Så långt som tankar på poäng sträckte han sig inte – laget håller trots allt fortfarande på att anspassa sig till spel på den här nivån. Patrick blev bönhörd över hövan. Inte nog att hans lag gjorde ett mål, de gjorde två. Eftersom man dessutom inte släppte in något fick man på köpet tre poäng ”för besväret”.

Två mål efter hörnor.
Söders båda mål var mer eller mindre kopior av varandra. En hörna från vänstersidan placeras av Pontus Björkman i gröten framför mål, men utom räckhåll för motståndarnas målvakt. Kungsör misslyckas med att rensa bollen från sitt straffområde och en söderfot är påpassligt framme och förpassar den över linjen. Första gången tillhörde foten mittbacken Marcus Wetterberg och den andra gången anfallaren Mirza Basic.

Glada miner hos vänsterbacken Amadou Diallo, mittbackslåset Boar Jalal och Pontus Björkman som slog båda hörnorna som resulterade i mål.

Söder pressade sönder Kungsör i andra halvlek.
Båda målen kom i andra halvlek – i den första var det väl inte så värst mycket som tydde på att det skulle bli några poäng för Söder. Kungsör anföll till att börja med mycket energiskt och hade några riktigt farliga nickar på inlägg, som dock ”placerades” utanför målramen. Efter hand kunde dock Söder stabilisera spelet. I andra halvlek lyckades man sedan i princip helt neutralisera Kungsörs försök till speluppbyggnad genom en högre och intensivare press och ett genomtänkt styrspel. Kungsör skapade visserligen en del chanser även i andra halvlek, men de var inte så mycket resultatet av en genomtänkt speluppbyggnad utan mer av slumpmässig karaktär. Gästernas anfallare hade dock siktet dåligt inställd och orädde Andreas Lundgren i ÖSK-målet stod dessutom för några riktigt svettiga räddningar. Efter det att ÖSK gjort sitt andra mål, när det var ca. 10 minuter kvar, resignerade motståndarna och det var nästan så att Söder kunde spela av resten av matchen

Starkt bakre försvar.
Det var många glada miner efter den trepoängare, som för de flesta nog kom tämligen oväntat. Hela laget bidrog till segern genom en gedigen arbetsinsats. Plus går i första hand till målvakten Andreas Lundgren, backlinjen med de stabila och bolltrygga mittbackarna Boar Jalal och Marcus Wetterberg. På mittfältet märktes mest David Rohlén med sin stora arbetskapacitet samt Pontus Björkman. Pontus, som egentligen var tänkt att i första hand spela i div 5-laget, gjorde bra ifrån sig som inkallad reservspelare i premiärmatchen mot IFK Ölme. Med dagens insats visade han att han bör ha goda möjligheter att ta en plats i div 3-truppen. Längst fram jobbade Mirza Basic hårt mot sina motståndare och fick ju dessutom kröna sin insats med det mål som definitivt säkrade hemmasegern.

Fredrik Jansson från Karlstad svarade för en bra domarinsats.

Matchfakta: ÖSK Söder/Ungdom – Kungsör BK 2-0 (0-0)
55. 1-0 Marcus Wetterberg
81. 2-0 Mirza Basic

Varningar för Söder: Lukas Oskarsson, Amadou Diallo, Sebastian Lööw, Pontus Björkman

Laguppställning:
Målvakt: Andreas Lundgren
Backar: Jesper Källqvist (46), Marcus Wettergren, Boar Jalal, Sebastian Lööw
Mittfält: Pontus Björkman, Lucas Oskarsson (k), David Rohlén
Anfall: Konate Cheick (70?), Mirza Basic 89), Shaze Akbari

Ersättare: André Bamberger (mv), Kalle Ardeman (89), Amadou Diallo (46), Alessandro Eni, Julius Jadling (70?)

NA: Första segern för ÖSK Ungdom
Kungsör BK: KBK föll borta mot ÖSK Ungdom

Shaze visar vad motståndarna ser när han springer ifrån dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.