Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hemmapremiär för ÖSK Söder

ÖSK Söder/Ungdom spelar i eftermiddag sin första hemmamatch i debutsäsongen i div 3. Klockan 16:00 möter man Kungsör BK. Precis som i förra veckans premiär är det således ett nyuppflyttat lag som Söder ställs emot. Jag har dock en känsla av att Kungsör är ett bättre lag än vad IFK Ölme, förra veckans motståndare, är. I sin första match i år mötte Kungsör svenskbrasilianska IFK Ölme, före säsongen en av vadslagningsbolagens favoriter till serieseger. Västmanlänningarna svarade då för en stark prestation, när man vände ett 0-2 underläge i halvtid till en vinst med 3-2 vid full tid.

Söder fick starta säsongen med en hel del luckor i den tilltänkta startuppställningen på grund av skador, sjukdomar och avstängningar. Till den här matchen kan man glädja sig över några återvändare, men fortfarande saknas det en del spelare. David Rohlén är nu helt återställd efter sin sjukdom och går givetvis in i startelvan på mittfältet. Dessutom finns Konate Cheick tillgänglig igen efter sin avstängning, men om det blir start på plan eller bänk för hans del bestäms först på matchdagen. Saknas gör fortfarande Hamid Sadid på grund av sjukdom och Aimé Elloh och Mathias Dimberg som är avstängda. Det sena nyförvärvet David Gustavsson blir spelklar först i morgon och kan således inte heller hjälpa till i den här matchen.

ÖSK Söders tränare Patrick Ingvarsson berättar före matchen, att man ännu befinner sig i en tillvänjningsperiod för laget som över vintern tagit det stora steget från mitten av div 5 till div 3. Huvudfokus kommer att ligga på att vässa spelet framför motståndarmålet och ett första div 3-mål skulle därför vara mycket välkommet.

Matchen spelas på på Ekängs hemmaplast med avspark kl. 16:00

Kungsör BK: Inför: Örebro SK Ungdom – KBK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.