Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wiktorsson trots allt?

En av de saker som förvånat under försäsongens träningsmatcher var att ÖSKs tränarstab inte verkade vilja testa degerforsförvärvet Christoffer Wiktorsson på vad som varit hans startposition under de senaste två säsongerna – alltså som mittback.  Under sitt första år i Degerfors spelade han mest vänsterback, men från och mer år två var en av mittbackplatserna hans. Så småningom kom en förklaring till att han mest fått hålla till på vänsterkanten hos ÖSK. Det visade sig, att både ÖSK och Wiktorsson redan från början varit inställda på att man skall spela in honom som vänsterback – förmodligen tilltänkt som potentiell ersättare efter Samuel Wowoah.

Den minikris som uppstod efter det att Magnus Wikström fick sitt tredje gula kort i Göteborg kan möjligen ha rubbat de planerna. Normalt har man nog från ÖSKs sida sett Patrik Haginge som första mittbacksersättaralternativ. Men han vikarierar ju redan för den alltjämt skadad Ilir Berisha. Så vem skall man då sätta in i Wikströms frånvaro? En del talar för att det trots allt kan bli Wiktorsson som får ta det jobbet. Han är nog utan konkurrens den mest meriterade mittbacken av de alternativ som för tillfället finns att tillgå.

En fingervisning om hur tankarna går var nog hur laget ställdes upp för U21-matchen mot GAIS igår. Den spelare som får dela mittbacksjobbet med Patrik Haginge bör rimligtvis ha spelat hela matchen mot GAIS  för att få så mycket matchträning som möjligt. Tyvärr finns det ingen laguppställning att tillgå, men bloggen har noterat följande rader i dagens papperstidning.

Dessutom var backlinjen med Eidur Sigurbjörnsson, Boris Lumbana, Christoffer Wiktorsson och Andreas Ståhl riktigt bra. Eidur gick in som mittback i andra halvlek och var lika bra då, säger Albert Bunjaki till tidningen.

Det verkar alltså som om det var Wiktorsson som fick spela 90 minuter som mittback. Boris och Eidur är båda högerfotade medan Christoffer och Andreas trivs bäst med bollen vid den vänstra foten. Jag tror därför inte att det var Christoffer som Eidur tog över efter.

Bloggen tror alltså, att det blir Wiktorsson som får spela mittback mot Elfsborg under förutsättning att han skötte sig bra mot GAIS (vilket vi inte vet något om).

3 kommentarer – kommentera

Michael Lundberg

Han fick tydligen bara 45 min mot GAIS som mittback

Ficedula hypoleuca

Ja, jag såg det just hos Kapten Blod.

Hemvändarn

Var nere på träningen igår eftermiddag och kunde dra vissa slutsatser. Övningen gick ut på att backlinje och mittfält ansattes av sex anfallande spelare. Det var rotation på 3 av fyra backplatser. Det var ena mittbacksplatsen där ersättaren till Wikström spelades in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.