Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Finn minst fem fel

Expressen kom med sin fotbollsbilaga igår. Som vanligt är det faktaspäckat på gott och ont. Årets featureartikel handlar om mångsysslaren Samuel Wowoah och är väl ok. Bland annat får Samuel betygsätta sin tränare. På frågan om Sixten är så snäll som han verkar vara eller om det finns en auktoritär sida hos honom också, svarar Samuel.
– Klart han är auktoritär. Han är en speciell ledartyp som jag inte stött på tidigare i karriären. Det handlar mycket om eget ansvar, frihet under ansvar och det gillar jag.

Som vanligt har det smugit sig in en del fel i sammanställningen och om inte annat ger det väl en indikation på att man inte skall ta allt som står i bilagan som absoluta  sanning. Det skall bli intressant att se om man i Aftonbladets bilaga som kommer i morgon lyckats bättre.

Lojala örebroare saknas (?).
I artikeln med Sammy skriver Mathias Luhr, att det egentligen bara är Magnus Wikström som han kan kalla lojal örebroare när han går igenom truppen. Det stämmer nog att det är en hel del spelare som inte är från Örebro, men för vilken allsvensk klubb kan man inte säga samma sak. Luhr förbiser dessutom att både Patrik Anttonen (kom till ÖSK från BK Forward redan 1999) och Patrik Haginge är från Örebro och har spelat en massa år för sportklubben. Dessutom finns det ju ett knippe yngre plantskott med örebrobakgrund i truppen.

Boris från Forward?
I truppgenomgången skriver man att Boris Lumbana kom till ÖSK från BK Forward år 2010. Visserligen har Boris tydligen Forward som sin moderklubb, men det var väldigt länge sedan han spelade för dem. Boris har gått den klassiska rekryteringsvägen från Ekäng via ÖSK Ungdoms sereispelande lag till A-truppen.

Var köper man biljetterna?
Tidningen skriver att biljetter köper man hos Ticnet eller på arenan. Ticnet är helt fel – vill man boka över nätet gör man det via ÖSKs hemsida. Dessutom kan man ju köpa sina biljetter hos Örebrokompaniet.

Var samlas Kubanerna?
På Bells skriver tidningen – På Stallyktan skriver Kubanerna.

Var läser man om ÖSK på nätet?
Aftonbladet skriver att det kan man göra hos Svartvitt och på Kubanernas hemsida. Bloggen tycker att den efter drygt tre års aktivt rapporterande borde ha kvalificerat sig för ett omnämnande.

Vad händer med Riski?
Patrick Ekwall bidrar med några frågetecken när han undrar hur det skall gå för några spelare som han satt frågetecken för. Det rör sig om Sandqvist, Bamberg, Lushtako, Atashkadeh och Riski. Den sistnämnde var ju bara i stan på lån och sparkar numera på fotbollar i Norge.

Taaler fortfarande lagledare.
Tidningen verkar helt ha missat skriverierna kring Arvi Taalers avhopp som lagledare och påhopp som heltidsanställd scoutingansvarig. Numera är det ju Peder Ståhl som står för laglederiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.