Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderförlust mot Sköllersta

ÖSK Söder fick en försmak av hur fotboll spelas i div 3, när laget mötte Sköllersta i en träningsmatch på söndagkvällen. Motståndarlaget inledde i högt tempo och man spelade nästan uteslutande på ÖSKs planhalva. Efter den första anstormningen, som väl pågick i ungefär 20 minuter, bedarrade stormen, men det förhindrade inte att Söder hade svårt att komma åt sina motståndare. En stor anledning till detta var Viktor Lindqvist, förra året i ÖSKs talanglag, som dominerade på mittfältet.

Söder började optimistiskt med en 4-3-3 uppställning, men pressades tillbaka så att det under större delen av matchen såg mer ut som 4-5-1 med en ensam Mirza Basic på topp. Redan i halvtid stod det 3-1 till hemmalaget men det var faktiskt bara ÖSKare (nuvarande eller föredettingar) som stått för målskörden. 1-0 efter ca. 20 minuter gjorde Mariano da Silveira som chippade bollen över Andreas Lundgren. 2-0 ca. 10 minuter senare gjorde Ibrahim ”Ibou” Diagne, när han stötte in ett inspel någon meter framför mål. ÖSKs fick ett tröstmål några minuter senare, när Mirza Basic vid bortre snyggt nickade in Shaze Akbaris inlägg från trakten av hörnflaggen. Precis innan halvleken tog slut gjorde sedan Viktor Lindqvist 3-1 på en bicycleta efter hörna.  Andra halvlekens enda mål till 4-1 kom på ett mäktigt långskott (målskytt inte identifierad från linjen). ÖSK hade sedan några chanser mot slutet av matchen, utan att det dock kändes särskilt farligt för motståndarna (gissar jag).

Andreas Lundgren i målet gjorde flera bra räddningar och av de fyra målet laget släppte in var han chanslös på tre. Vid det första som Mariano chippade in kom han på mellanhand, men han hade å andra sidan ingen hjälp av sin backlinje vid det tillfället. Mittbackarna Boar Jalal och Jesper Källqvist skötte sig bra, även om hela laget hade en hel del problem när moståndarna fyllde på i straffområdet. Men det är väl mer ett problem med försvarsorganisationen än en fråga om individuella brister. På mittfältet stod Lucas Oskarsson för stabilitet och bra kvalitet på passningarna och av de offensiva spelarna märktes Shaze Akbari och Mirza Basic mest.

Sköllersta IF – ÖSK Söder 4-1 (3-1) med ungefärliga tidsangivelser.
20. 1-0 Mariano da Silveira
30. 2-0 Ibrahim Diagne
35. 2-1 Mirza Basic
44. 3-1 Viktor Lindqvist
70. 4-1 Okänd målskytt.

Laguppställning:
Målvakt: Andreas Lundgren
Backar: Sebastian Lööw, Jesper Källqvist, Boar Jalal, Yim Ståhl
Mittfält: Konate Cheick, Lucas Oskarsson, Mathias Dimberg
Anfall: Mirza Basic, Shaze Akbari, Per Nordenberg

Till andra halvlek kom Amadou Diallo in för Yim Ståhl, Kim Granlund Knutshed bytte av Mathias Dimberg och Julius Jadling tog över efter Per Nordenberg. Sedan bytte man ytterligare en del, men det hade jag inte riktigt koll på. Per kom in och spelade back ett tag i stället för Sebastian, Shaze och Mirza gick av mot slutet av matchen efter att ha fått några smällar (antar jag) och då fick Mathias och Yim spela några minuter till.

Jag skulle tro att det här var en nyttig match för de flesta i laget, som inte tidigare spelat mot motståndare på den här nivån. De fick en första känsla för det tempo som krävs för att överleva i div 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.