Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll

Även om A-truppen är i Turkiet på träningslägret kommer det att spelas en del svartvit fotboll i helgen.

Helgens huvudmatch är ÖSK Söder/Ungdoms match mot Yxhults IK. Jörgen Gustafssons lag var det enda som tog full pott mot Söder förra året och de gick välförtjänt om än något överraskande upp till div 4 som seriesegrare. En tuff motståndare med andra ord sett med ett fjolårsperspektiv, men i år är det Söder som är det divisionellt högst placerade laget och rent statistiskt favoriter. Söder håller som bäst på med att spela ihop ett delvis nytt lag och det skall bli intressant att se hur man klarar av Yxhult. Matchen spelas på lördag på Idrottsparken i Kumla med avspark kl. 11:15. Yxhult har  den här säsongen hunnit med att besegra Söders andralag med 4-1. ÖSK Söder har besegrat Real Örebro med 6-0 och fått stryk av IFK Örebro med 2-1.

Resultat: Söder vinner med 3-2. Se separat matchrapport.


Den pojkallsvenska truppen reser också söderut, men något längre. De skall till Jönköping för ett möte med Jönköping Södra. Motståndarna spelar i pojkallsvenskan elit , den serie som ÖSKarna fick lov att lämna förra året.

Resultat: ÖSK vinner med 1-0. Segermålet gjordes med 4 minuter kvar av Philip Holmer på ett distansskott. Matchrapport på PAL:s hemsida.


ÖSK P96 Elit spelar sin första match för säsongen. Det blir något av ett lokalderby eftersom motståndarna kommer från IK Sturehov. Ett lag som man även kommer att få möta i den regionala 16-årsserien senare i år. Matchen spelas på Ekäng med avspark kl. 14:00.
Resultat: Matchen slutade oavgjord 2-2. Kanske något av en besvikelse för ÖSKarna som ledde med 2-0 i halvtid. ÖSKs mål gjordes av kvickfotade Mohammad Arsheian efter en lite trasslig situation i straffområdet. Carl Jägerhill ökade sedan på till 2-0 på straff efter det att han själv blivit fälld.


ÖSK Söders andralag kommer att tillbringa lördagen i Degerfors. Där deltar de i President Cup som arrangeras av  initiativrika Ängebäck BK. Matcherna spelas inomhus i Stora Halla. Sjumannaregler gäller och matchtiden är 1X12min. 6 matcher garanteras. 1:an, 2:an i varje grupp till utslagning. Cupen är för lag tillhörande div 5, 6, 7 och juniorer.

Resultat: Söder spelade med två lag i föreningen. Ett av dem vann sin grupp och gick vidare till slutspelet som dock bara blev en match lång för deras del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.