Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten spelar alltid bästa laget

Försäsongen är lång, men för en tränare som vill komponera ihop ett delvis helt nytt lag ter den sig nog i allmänhet som alldeles för kort. Sixten har nu bara fem träningsmatcher till på sig för att komponera en väljoljad fotbollsmaskin av sina nya och gamla lagdelar. Så det är nog inte en alltför djärv gissning att anta, att vi redan i helgens matcher har kunnat få en inblick i hur han tänker ställa upp sin startelva mot Åtvidaberg den andra april på Behrn Arena. Så här uppfattar bloggen hans val.

Sandqvist dagens förstemålvakt.
Målvakt och backlinje vill man ha så samspelta som möjligt och ändrar inte utan anledning. Jonas Sandqvist fick stå i båda huvudmatcherna och är därför för närvarande truppens förstemålvakt. Det kan givetvis ändra sig om han börjar tappa in bollar.

Haginge går före Wirtanen.
Patrik Haginge fick starta mot HJK och hade säkert fått göra det idag med om han inte hade en fotvrickning att tänka på. När Patrik Anttonen är tillbaks och i form kan han nog ta platsen från Haginge igen.

Berisha nära mittbacksposten.
Provspelaren Berisha fick förtroendet även i den andra matchen. Om man inte varit nöjd med hans insats mot HJK hade man nog testat Wiktorsson idag.

Wiktorsson får vänta.
Christoffer Wiktorsson har ännu inte fått spela mittback sedan han kom från Degerfors. Eventuellt ser Sixten honom i första hand som en ersättare till Samuel Wowoah. Som sådan kan han dock få vänta. Samuel har bara missat fyra matcher sedan han kom till ÖSK för fyra år sedan.

Mittfältet ser bra ut.
Alimi påminner en hel del om Bedoya i spelstil och löpkapacitet. Fast han har betydligt bättre fötter. Tillsammans med Daniel Bamberg känns han som startspelare på mittfältet. Den tredje platsen tar nog Grahn hand om medan Berger får stå på tillväxt och hoppas på inhopp.

Abdulahi i motvind..
Om ÖSK haft några framtidsplaner beträffande Denis Abdulahi kan man fråga sig varför han inte blev inbytt i dagens match. Det blev i stället Mohammed Saeid som inte ens har ett kontrakt med ÖSK som fick spela av de sista 10 minuterna. Kanske inte ett tecken på om Saeid får ett kontraktsförslag eller ej, men väl en tydlig indikation på vad man anser om Abdulahi.

Astvald förstaval till höger.
Marcus Astvald fick starta båda matcherna som högerytter på Kushtrim Lushtakus och (ev.) Ahmed Yasins bekostnad.

Samuelsson går före Atashkadeh.
Peter Samuelsson fick förtroende att starta båda huvudmatcherna. Han ses säkert som förstavalet för den centrala anfallspositionen i Haddads frånvaro.

Ibrahim stärkte sina aktier på vänsterkanten.
Josef Ibrahim gjorde en bra match mot Seinäjoki och blev inbytt mot Suomi XI. Han är således i dagsläget förstaalternativet då Rama tröttnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.