Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-match mot Syrianska

Fjolårets DM-turnering är inte färdigspelad än. Även om det inte verkar vara ÖSK som är vållande den här gången så har laget inte kommit längre än till semifinalen. I den skall man möta Örebro Syrianska. Detta lag skriver på sin hemsida, att man har en match inlagd mot ÖSK U21 den 4:e mars och att man undersöker om denna kan få gälla som semifinal i distriktscupen.

Det blir i så fall en riktigt tuff utmaning för ÖSKs unga U21-or. De räknas nämligen i det här sammanhanget som allsvenskar vilket gör att syrianerna kan tillgodoräkna sig tre bonusstraffmål av fyra möjliga (om de slår in dem). Så det är nog säkrast för ÖSKarna att man förstärker sitt lag med några spelare från A-truppen. Det lär man för övrigt få göra ändå, eftersom U21-truppen inte är stor eller komplett nog för att kunna ställa ett eget lag på benen.

En särskilt intressant match blir det säkert för Håkan Juhlin, som kommer att få matcha sitt nya lag mot de talanger som han tränade till för knappt ett  halvår sedan. I årets upplaga av Örebro Syrianska spelar för övrigt både Claus Pedersen och Fedja Jelecak, som tillhört talangtruppen under flera år.

Tillägg: Matchen kommer att spelas den 6 mars kl. 18:15 på Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.