Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro till semifinal i Cup Byggnads

120130. Lukman avgjorde för Örebro.
Papperstidningen skriver idag en del om distriktscupen och örebroarnas framgångrika jönköpingsbesök. Förutsättningarna inför matchen var rätt så bra. För ÖLFF:s lag räckte det med oavgjort, eftersom laget hade den bättre målskillnaden. Skåne är å andra sidan ett väldigt starkt distrikt som brukar ta sig til slutspel i de här sammanhangen. Det var också Skåne som tog ledningen i matchen – två gånger om dessutom. Men örebroarna lyckades utjämna båda gångerna.

Första gången var det Karlslunds Adam Molin, som kom fri och kunde göra 1-1. Innan halvtidsvilan tog dock Skåne ledningen igen. I andra halvlek satsade av allt att döma Peder Hessel offensivare och böt en kvart in i halvleken in Lukman Murad. Lukman kunde med ett skruvat skott som gick stolpe in se till att resultatet blev avgjort och laget semifinalklart. Peder plussar i tidningen för ÖSKs Filip Albertsson för att bra arbete på mittfältet samt Forwards inbytte försvarare Karo Karadaki. Noterbart är att båda målskyttarna i matchen är 96-or och alltså får vara med även nästa år.

Semifinalmotståndare kommer något av lagen från Stockholm, Västergötland eller Jämtland/Härjedalen att bli. Det är fri lottning som gäller och med största sannolikhet är det Jämtland/Härjedalen som är önskemotståndarna.

Lite senare: Det blev faktiskt Jämtland/Härjedalen som Örebros lag lottades mot. Tid och plats skall bestämmas senare. Detta skriver ÖLFF på sin hemsida.
120129.
Örebrodistriktets P95-or svarade för en utmärkt insats när de idag kvalificerade sig till den svenska distriktcupens semifinaler. I dagens avgörande match mellan Örebro och Skåne blev slutresultatet 2-2, vilket innebar att ÖLFFarna gick vidare tack vare en målskillnad som var ett mål bättre. Marginalerna har verkligen varit på lagets sida i den här turneringen. Från gruppspelet gick man vidare tack vare fler gjorda mål än tvåan Östergötland.

Semifinalen mot en ännu okänd motståndare skall spelas under slutet av februari eller första halvan av mars. De två segrande semifinallagen får göra upp om slutsegern i samband med elitfotbollsläget i Halmstad i juli månad.

120128. Örebrodistriktet i täten.
I dagens match mellan Skåne och Halland vann Skåne med 4-1. Hallandsmålet gjorde dock att Örebrodistriktets killar behåller en liten fördel inför söndagens avgörande match. Man har nämligen en ett mål bättre målskillnad och går vidare även vid ett oavgjort resultat. Detta kanske sätter lite extra press på Skånelaget i morgon.

120127. Seger mot Halland.
Det blev en övertygande 4-0 seger då ÖLFF:s (blivande) 17-åringar mötte Halland i den första matchen i distriktscupkvalet. Jag undrar vad som gladde distriktförbundskapten Hessel mest? Fyra gjorda eller inga insläppta. Förmodligen det senare – laget har en hel del eldkraft i trion Lukman Murad, Christer Lipovac och Adam Molin, medan försvarsspelet tidigare i turneringen läckt betänkligt.

Tillägg: Målgörare i matchen var enligt papperstidningen: MartinLandén från Karlsund samt från BK Forward trion Linus Lamu, Amar Bukva och Marcus Batan. Ingen av de spelare jag trodde skulle göra mål, alltså.

Nu blir det en vilodag för killarna innan det är dags för vinna-eller-försvinna matchen mot starka Skåne.

120126Fyra ÖSKare till Cup Byggnads
Örebrodistriktets lag deltar i helgen kval till slutspelet i Cup Byggnads, SvFF:s distriktscup för pojkar födda 1995. Matcherna spelas inomhus i Elmiahallen i Jönköping. Örebroarna möter Halland på fredagen och sedan normalt mycket spelskickliga Skåne på söndagen. Örebro har ett anfallsmässigt mycket starkt lag som dock i det första gruppspelet släppte in en hel del mål.

Följande ÖSKare är uttagna att vara med: Jonathan Herbst (mv), Filip Holmer, Filip Albertsson och Lukman Murad. Reserver på hemmaplan är dessutom Sebastian Heimeryd och Andreas Nydahl.

Filip Holmer är ett nytt namn för min del. Han har tidigare representerat IK Sturehov, men det är möjligt att han bytt klubb till ÖSK för att få en möjlighet att spela pojkallsvensk fotboll.

Distriktsförbundskapten och ansvarig ledare är ÖSKs talangtutvecklare Peder Hessel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.