Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga andralag i div 4

Det förbud mot farmarlagsavtal som börjar gälla i år ställer till problem för en del klubbar som haft farmarlagen för yngre spelare under utveckling och för de A-truppsspelare som inte fick matchning i A-laget. De klubbar som främst använt sig av detta system har varit Karlslund (Karlslunds FF) och BK Forward (Forward/Eyra). Även ÖSK Ungdom hade ett farmaravtal med ÖSK Söder.

Efter det att förbudet infördes har det diskuterats en del om att i stället tillåta klubbarnas andralag att spela ända upp i div 4. Hittills har gränsen varit div 5. ÖLFFs styrelse tog också ett sådant beslut före jul, men det beslutet föll inte i god jord. Förbundet mer eller mindre tvingades att inkalla ett extra representantskapsmöte för att låta klubbarna vara med och ta beslutet. Det mötet har nu varit och beslutet blev att inte ändra på de regler som hittills gällt.

Det blir alltså inga andralag i div4. KIF verkar ha förutsett detta och fortsätter med Karlslunds FF, verkar det som. Övergångsmöjligheterna mellan Karlsunds IF resp. FF försvinner dock. Hur BK Forward gör har jag inte sett någon uppgift om.

För ÖSK Söder tror jag inte att beslutet får någon större betydelse. De tar ju över ÖSK Ungdoms div 3-plats och har fått godkänt på att flytta över spelrättigheterna för ÖSK Söders förstalag (div 5 förra året) till ett andralag med ÖSK Ungdoms namn. På damsidan gäller inte det nya beslutet utan ÖSK Söder Dams andralag spelar i div 3 (den högsta lokala damserien) nästa år. De hette tidigare ÖSK Ungdom men blir alltså ÖSK Söder 2 i årets serie.

För fotbollens utveckling i distriktet är förbudet mot andralag i div 4 ett felaktigt och olyckligt beslut, anser bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.