Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Mellandag

Idag avgjordes herrarnas gruppspel samt spelades de därpå följande kvartsfinalerna i Idrottshuset. Det var inte med något svartvitt lag i startlistan, så arrangemanget fick klara sig utan något bloggbesök. Det kan dock noteras, att Sköllersta IF, de senaste årens gigant på futsalsidan, förlorade sin kvartsfinal mot Ervalla IF och således kan göra något annat på söndag. Överraskningslaget till söndagens semifinaler var nog Laxå IF. Favoriter till DM-titeln får nog Rynninge IK anses vara. De matchar i princip bara spelare från sin A-trupp och skall nog klara av sina konkurrenter från de lägre divisionerna. RIK möter Ervalla i sin semi. I den andra ställs Laxå mot Sturehov, där de senare får favoritskapet.

I morgon blir det allvar för ÖSK Söders damlag, som går in i slutspelet med ambitionen att försvara sitt DM-tecken från förra året. I sin slutspelsgrupp kommer de att möta KIF Örebro DFF, IFK Kumla och Lillån FK. Lillån (4-0) och Kumla (3-2) slog man i gruppspelet före jul. Ett gruppspel som söderdamerna gick igenom utan poängförlust. KIF-talangerna från DUFF deltar i egenskap av gruppvinnare från andradivisionen och deras spelstyrka är ännu inte testad av ÖSK Söder. Men de är säkert bra.  ÖSK Söders damer bör ta sig till söndagens semifinaler, men om det blir som gruppetta eller -tvåa är svårtippat.

Matcherna spelas i Mellringehallen enligt följande:
10:30 ÖSK Söder – IFK Kumla
12.30 ÖSK Söder – KIF Örebro DFF
14:30 ÖSK Söder – Lillån FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.