Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pontus vill vidare

Pappers-NA har talat med Pontus Jakobsson om dennes framtidsplaner. Pontus berättar, att han av ÖSK erbjudits en plats i U21-truppen för nästa år, men att han inte tycker att detta känns så intressant. Kvaliteten på spel i U21-serien bedömer han ligger på samma nivå som div 2 och han vill fortsätta att utvecklas.

Dessutom – vilket han inte säger, men säkert tänker – så blir möjligheterna att få speltid i U21-laget nog inte så stora. ÖSK planerar för fyra mittbackar i A-truppen nästa år med Wikström, Wiktorsson, Sigurbjörnsson och en ännu inte rekryterad spelare. Dessutom finns Patrik Haginge och Boris Lumbana som kan spela mittback. Det kommer alltså att bli trångt i mittförsvaret och möjligheten för Pontus att få speltid blir nog rätt begränsad – A-truppsspelarna lär, helt korrekt, alltid gå före vid laguttagningarna.

Utöver de två tidigare nämnda värmländska klubbarna lär även IK Sirius på något sätt ha anmält ett intresse. Vilket inte är så konstigt – som årets bästa försvarsspelare i div 2 borde han vara intressant för så gott som alla div 1-klubbar och för hälften av klubbarna i Superettan.

Pontus har, såvitt jag vet, haft ”proffs”kontrakt i ett år – det måste man ha för att få spela i div 2. Det betyder att, även om han numera befinner sig i ett kontraktslöst tillstånd, så finns det en prislapp i form av ett utbildningsbidrag att ta hänsyn till vid ett klubbyte. På den lappen kommer det att stå ca. 50.000 om han går till en klubb i Superettan och 21.000 om han går till en klubb i div 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.