Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Andralag tillåts i högsta distriktsserien

ÖLFF:s styrelse har beslutat att det från och med nästa år skall bli tillåtet för andralag att även spela i distriktets högsta serie (div 4 för herrar och div 3 för damerna). Tidigare har det varit den näst högsta serie som gällt. Beslutet har sin grund i att lag i de nationella serierna inte längre kommer att få använda sig av farmarlagssystemet.

Beslutet gläder bland annat ÖSK Söders damlag. I år har man använt sig av ett farmarlag med namnet ÖSK Ungdom för spel i div 3. Detta blir inte tillåtet med de nya reglerna, men ÖLFF:s styrelsebeslut innebär att ÖSK Söders andralag får ta över ÖSK Ungdoms plats i div 3. Något som kommer att underlätta talangutveckling i föreningen samt dessutom ge bänk- och reservspelare i A-truppen fler spelmöjligheter.

På herrsidan gäller samma sak för BK Forward. Den div 4-plats som i år Forward/Eyra hade kommer nästa år att  disponeras av Forward lag 2.

Vad som hände med Karlslund FF framgår inte. Antingen lever de vidare eller så har Karlslund lagt ner laget. Ursprungligen var nog tanken att de skulle behandlas på samma sätt som Forward/Eyra.

ÖLFF: Protokoll styrelsmöte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.