Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pontus Jakobsson lämnar?

Nerikes Allehanda, som citerar Värmlands Folkblad, skriver idag, att talangtruppens mittback Pontus Jakobsson under den kommande veckan skall provträna med Degerfors IF. Tidigare har han varit i Karlstad och provtränat med stadens BK. I Degerfors verkar man klart intresserade av mittbacken.
– En jättelovande spelare med bra vänsterfot och bra fysik. För oss blir det en jättespännande spelare att se, säger (assisterande tränare Jonas) Lindskog till Värmlands Folkblad.

En intressant möjlighet för Pontus och utan tvekan ett bra steg i hans karriär om han kan landa ett kontrakt med Degerfors.

Jag har en känsla av att ÖSK nog kan komma att tappa en del av de spelare som setts som grundstommen i den kommande U21-truppen. Tidigare har ju till exempel Gustav Källberg tränat med IK Brage.

Efter div 2-säsongens slut blev det alltför många frågetecken beträffande fortsättningen. Håkan Juhlin, som varit den sammanhållande länken i talangutvecklingen under många år och en mycket uppskattad tränare, fick inte fortsatt förtroende från klubbledningens sida. Magnus Samuelsson, assisterande tränare under det gångna året, valde själv att hoppa av för att koncentrera sig på sitt civila arbete.

Talangtruppen i sin tidigare form existerar inte längre och det blir inte någon fortsättning för ÖSK Ungdom i div 3. (Den platsen tas över av ÖSK Söder). Oklarheterna kring U21-truppen är fortsatt stora. Organisationen är inte klar – visserligen finns det nu en utsedd tränare, men Albert Bunjaki lär väl i första hand intressera sig för Kosovos inofficiella landslagstrupp. Någon assisterande tränare, som rimligen kommer att få ta ett ovanligt stort ansvar, om/när Bunjaki prioriterar förbundskaptensjobbet är såvitt jag vet inte utsedd än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.