Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nyordning för Svenska Cupen.

Svensk Fotboll hade sitt så kallade representantskapsmöte igår och då drogs riktlinjerna för nästa säsong upp. Bland besluten kan noteras.

Ny spelordning för Svenska Cupen.
Ytterligare ett försök görs att popularisera Svenska Cupen (eller i alla fall få fram något vettigt ur tävlingen). Cupen kommer framledes att spelas höst-vår i stället för vår-höst. Detta innebär (enligt Aftonbladet) att de olika omgångarna kommer att spelas enligt följande:

–  Omgång 1 spelas i juli. Detta innebär dock att de lag som normalt går in i denna tävling i omgång 1 kan få bemanningsproblem. De har nämligen  i allmänhet sitt folk på semester efter midsommar. Det kan alltså bli problem med att hålla ihop lagen.

Omgång 2 spelas i augusti. Redan här kommer elitlagen in.

Omgång tre spelas i mars året därpå. Det blir ett gruppspel bestående av åtta fyralagsgrupper. De sexton högst rankade utifrån 2012 års serier seedas och placeras in i vardera grupp. I övrigt fri lottning. Lagen möts en gång. Lägst rankade lag får två hemmamatcher. Det här bör väl innebära att i princip så kommer varje grupp att innehålla två allsvenska lag samt två lag från lägre divisioner. Det är givetvis möjligt att allsvenska lag faller bort i omgång 2. Några kommer säkert att göra det.

Kvartsfinaler spelas i april.

Semifinaler spelas tidigt i maj.

Final spelas sent i maj på Nationalarenan.

Den här nyordningen kommer att innebära en del förändringar i upplägget av försäsongen för de allsvenska klubbarna.
* Mars månad blir på sätt och vis intressantare eftersom det under denna månad kommer att spelas tre tävlingsmatcher.
* Eftersom de lägst rankade lagen skall få två hemmamatcher bör det innebära att en hel del matcher kommer att spelas på mindre bra planer.
* Det blir i princip omöjligt för de cupspelande lagen att ha sina träningsläger utomlands under mars månad.
* Det cupvinnande lag som skall representera Sverige i det europeiska cupspelet kommer att koras bara någon månad innan detta drar igång. Det kan väl antagligen även innebära att ytterligare något lag kan bli cupkvalificerad rätt sent. (Om ett lag som redan kvalificerat sig år 2012 även vinner cupen i maj 2013).

Örebrodistriktet kommer nästa år att förutom av ÖSK att representeras av IK Sturehov (som slog ut BK Forward) och Rynninge IK (som besegrade Karlslunds IF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.