Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Serieindelning 2012

Det finns nu ett förslag hos SvFF om hur serieindelningen för nästa år skall se ut. För länslagen ser det ut på följande sätt:

Div 1.
Ingen förändring för BK Forward. De spelar även i fortsättningen i norrettan. Nya lag i serien är EnköpingS SK, Eskilstuna City och Östersund FK som blivit uppflyttade från div 2. Nedflyttade Västerås SK kommer också att spela där.

Div 2.
Örebrolagen kommer nästa år inte att behöva åka ner mot Göteborg. De har placerats i div 2 Östra Svealand, där Rynninge och Karlslund kommer att få möta lag från Värmland, Södermanland och Stockholm.

Div 3.
I div 3 Västra Svealand kommer Örebro Syrianska, IFK Kumla, Sköllersta och eventuellt ÖSK Ungdom att spela. I serien kommer de att få möta värmlandslagen FBK Karlstad, Nordvärmland, IFK Sunne, IFK Ölme och Strömtorp. Östliga motståndare blir Kungsör och Köping. Dessutom blir det en resa till IFK Mariestad. Man kan ju notera, att den här serien som för några år sedan dominerades av lag från ÖLFF numera har flest deltagare från Värmland.

På damsidan har ÖLFF stärkt sin position och kommer att ha tre damlag i div 2 efter det att Öfvre Adolfsberg kom upp men inget lag blev nedflyttat. Ett frågetecken är det dock för KIF Örebro DUFF eftersom de inte kommer att få vara ett farmarlag till KIF Örebro nästa år på grund av en skärpt tillämpning av FIFA-reglerna. I serien deltar förutom Örebrolagen även Korsnäs och Avesta från Dalarna, Rävåsen och Skoghall från Värmland samt västmanländska Forsby (Köping), Gideonsberg (Västerås) och Västerås IK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.