Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dags för futsal: 2011/2012

Utomhussäsongen avslutades väl egentligen igår med Karlslundscupen för 15-åringarna. Samtidigt har inomhussäsongen med futsal på programmet succesivt startats upp. Inom ÖSKs olika organisationer verkar dock intresset för inomhusspel inte vara så stort. Möjligen med undantag för ÖSK Söders damlag, som ju förra året skördade stora framgångar och inte bara vann DM utan tog sig en bra bit framåt i slutspelet mot SM.

I år har man från ÖSK Ungdoms sida ”pliktskyldigast” anmält lag i DM-klasserna P17 /95 och P15/97. Dessutom deltar ÖSK Söder med ett herrlag i div 2 Norra, fast det verkar vara mest på skoj.  På damsidan kommer ÖSK Söder till spel med sitt DM-vinnande lag samt med ett andralag. I flickklasserna har man anmält ett lag i DM-klassen F15/97.

Bloggen gör nog som ÖSKarna i allmänhet och ägnar inte futsalspelet någon större uppmärksamhet förrän det drar ihop sig till DM-slutspelet, samt ungdomsturneringen Örebrocupen (mellan jul och nyår, antar jag) samt seniorturneringen AIF-cupen, som brukar spelas helgen efter DM-slutspelet.

På sätt och vis är det lite tråkigt, att aktiviteten från ÖSKs sida är så pass begränsad. Futsalmatcher är ju ofta snabba och spännande tillställningar – både för spelare och publik. Förmodligen är det skaderiskerna som gör att det inte satsas fullt ut – samt det faktum att förutsättningarna för uteträningar förbättrats under senare år genom att konstgräset breder ut sig allt mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.