Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslundscupen: P14

111030. Tredjeplats avslutade säsongen för P97.
Det blev till slut en tredjeplats för 97-orna, när Karlslundcupen slutspelades på söndagen. I förmiddagens match mot IF Sylvia var det ÖSKarna som skapade chanserna, men det hjälpte inte eftersom norrköpingsborna gjorde matchens enda mål. En hörna som ÖSKs målvakt inte kunde få grepp på trillade in i målet. Därefter blev det en rätt intensiv press, men oskärpa i avslutningarna samt en storspelande målvakt i Sylviamålet såg till att det enda målet också blev matchavgörande.

Matchen om tredje pris spelades sedan mot IK Zenith från Göteborg. (IK Zenith blev för några veckor Göteborgs näst bästa lag i Göteborgssanktans P97-klass). Efter ett tidigt ledningsmål för göteborgarna såg det länge att bli en fortsättning på förmiddagsmatchen. Med någon minut kvar av första halvlek gav dock David Holm ÖSKarna nytt hopp genom att springa sig fri och avsluta säkert.

Under andra halvleken fortsatte ÖSKarna sedan att mala på och frågan var väl närmast när ledningsmålet skulle komma. Det kom mitt i halvleken efter det att Felix Möller blivit fälld ensam på väg mot mål. Felix tog själv straffen och satte den säkert vid ena stolpen. ÖSKs ledning utökades sedan till 3-1. På nytt var det David Holm som visade prov på sin målfarlighet. David hade för övrigt dessutom tre stolpträffar under den andra halvleken.

Klassegern i turneringen gick till Enköpings SK som besegrade Sylvia med 2-1.

111029. 97-orna till A-slutspel.
ÖSKs 14-åringar gjorde vad som förväntades av dem genom att ta sig obesegrade genom de avslutande två gruppspelsmatcherna under lördagen. Förmiddagsmötet mot blivande grupptvåorna Värnamo Södra vanns med 3-1 och i eftermiddagsmatchen mot en örebrokombination kunde laget boka in en komfortabel seger med 4-0.

På södagen börjar dock allvaret på allvar när killarna i semifinalen ställs mot IF Sylvia. Dessa kvalificerade sig till semifinalen som bästa tvåa, vilket iofs. inte säger så mycket. Avståndet till gruppettan Enköpings SK var inte större än ett gjort mål. I den andra semifinalen möts Enköping och IK Zenith. ÖSKarnas match börjar kl. 11:00 och spelas på Karlsund Arena.

111028. Seger mot Enskede i första matchen.
Karlslundscupens andra ben påbörjas idag, då det är dags för fjortonåringarna att ta plats på Karlslund Arena. ÖSKs lag mötte Enskede IK i en match som de svartvita vann med 3-0 efter 2-0 i halvtid. Segersiffror som var något för stora med tanke på spelfördelningen. Men medan ÖSK gjorde mål på tre av sina chanser missade Enskede de möjligheter som de skapade.

Matchen avgjordes förmodligen några minuter före halvtidspausen då David Holm gjorde 2-0 målet. Enskede hade i anfallet innan haft en spelare igenom vars skott tog i stolpen (eller möjligen på målställningens stödhjul). För ÖSKs första och tredje mål svarade den alltid lika farlige (för motståndarna) Felix Möller.

Efter 3-0 målet tog matchen i princip slut och ÖSK fick en möjlighet att låta alla spelarna i truppen få speltid, vilket kan vara bra att ha med sig inför fortsättningen.

Cupen forstätter i morgon med matcher mot Värnamo Södra och en Örebro-kombination. KIF verkar ha haft vissa problem att fylla klassen, eftersom även deras P96-or deltar i en grupp, även om det så att säga sker utom tävlan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.