Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust i DM-finalen

Det blev en rätt bitter 2-0 förlust för ÖSKs P16-lag, då de i kväll mötte Karlslunds IF i årets DM-final. Karlslund kom till spel med ett lag som till stora delar bestod av 96-or, medan ÖSK så gott som uteslutande hade spelare som är året äldre. (Undantagen hos ÖSK var Lukman Murad och Rickard Hallgren). Hos ÖSK saknades väl framför allt Filip Albertsson (utvisad i semifinalen) samt Adam Palm.

Uppgörelsen blev på det hela taget rätt händelsefattig. Karlslund var det bättre laget i första halvlek och hotade vid några tillfällen ÖSKs mål, även om de mestadels kändes rätt ofarliga. ÖSKarna å sin sida hade väldiga problem med att alls få till något konstruktivt spel. Det blev mest långa och halvlånga passningar utan någon större precision. Oftast mot Lukman Murad, som sedan körde fast i KIFs försvar de gånger han fick kontroll på bollen. Halvtidsresultatet 0-0 kändes rättvist även om man från KIFs sida kanske tyckte att man borde ha kunnat göra något mål.

I andra halvlek tog ÖSKarna så småningom över mer av spelet och fick till och med fram några hörnor. Mitt i ÖSKs spelövertag utnyttjade dock KIFs duktige Amar Bukva två defensiva misstag från ÖSKs sida. Vid det första slår han in en retur efter en hård frispark och vid det andra snappar han upp en för lös bakåtpassning. Väl tagna avslut vid båda tillfällena.

Av de mer namnkunnig spelarna i de båda lagen – Lukman Murad hos ÖSK samt Adam Molin och Christer Lipovac hos KIF – hade jag förväntat mig mer. Bäst på plan var istället KIFs tvåmålsskytt Amar Bukva, som var en ständig källa till oro för ÖSKs backlinje.

Karlslunds IF: Seger i äldsta DM-klassen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.