Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Thomas Nordahl Cup 111008

Första dagens spel i Thomas Nordahl Cup resulterade i både med- och motgångar för de deltagande hemmalagen. För ÖSK Ungdoms del låter man cupen vara en breddturnering och därför får i alla fall i de äldre klasserna spelarna från ”representationslagen” stå vid sidan av bland åskådarna. (De kommer i stället att delta i Karlslunds inbjudningsturnering senare i månaden). Dessutom toppas inte ÖSK-lagen utan man försöker i stället få till så jämna lag som möjligt.

Med dessa förutsättningar i åtanke får man nog säga, att det gått relativt bra för lagen i de två äldre åldersklasserna. De två lagen i P15 (96-orna) har båda möjlighet att ta sig till A-slutspelet. De avgörande matcherna spelas i morgon bitti på Rosta Gärde. Hos 97-orna har ett av lagen tagit full pott och de möter i morgon Simon SK, som ligger sist i gruppen, så det lutar nog mot A-slutspel för dem med.

I övrigt kan man konstatera att turneringen fortsätter att växa. I årets tävling har man 225 anmälda lag, vilket (givetvis) är rekord. Även om det blåste rätt så kallt kring planerna vid Navet såg underlaget inte allt för lerigt ut. Att arrangera fotbollsturneringar vid den här årstiden är något av ett lotteri, men i år verkar man ha haft tur och kunnat undvika regnvädren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.