Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandade kvalresultat

Örebro Syrianska tog ett steg närmare div 2-spel nästa säsong genom att klart besegra IK Huge i lördagens kvalmatch. Bortamötet i Gävle förra helgen slutade 1-1. Men syrianerna är än så länge bara halvvägs och den andra halvan brukar vara svårare. I nästa kvalomgång ställs örnsrogänget mot Falu FK – tian i div 2 Norra Svealand.

För IFK Örebro gick det överraskande nog sämre. De förlorade sin kvalmatch mot från Juventus med 3-4. Västeråsarna vann sin första match mot Herzöga och möter i den sista omgången Vretstorp på hemmaplan. Allt talar väl i dagsläget för att de skall ta uppflyttningsplatsen.

Att/om IFK Örebro flyttas ner till div 4 får betydelse för det kvalspel som pågår mellan Lekeberg och tvåorna från div 5 Norra och Södra. Med IFK Örebro i fyran kommer det bara att finnas en plats tillgänglig för uppflyttning. Den platsen verkar för närvarande hamna hos Lekeberg. I dagens kvalmatch besegrades Pars FC med hela 6-1. Nästa helg spelas den avgörande uppflyttningsmatchen mellan Lekeberg och IFK Hallsberg. Vid vinst eller ett oavgjort resultat klarar sig Lekeberg kvar i fyran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.