Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träning 111004

(Mål)vaktombyte på gång?

För ovanlighetens skull tränade ÖSK en tisdag två dagar efter match. Det brukar ju normalt vara en vilo- och återhämtningsdag. Men den här veckan har landslagsuppehållet ställt till det och spelare (och tränare?) tar ”lång”ledigt från torsdag lunch till måndag eftermiddag och därför hade man väl lagt in ett tisdagspass också så att spelarna inte skall missa något.

Om det var för att det fanns en extra målvakt på plats som skulle skjutas in eller om det var av andra orsaker vill jag låta vara osagt, men en stor del av träningen ägnades åt avslutsövningar typ skott från straffområdesgränsen. Som vanligt var det god spridning på skottförsöken. Det är inte utan att jag får intrycket att somliga tror att det bara gäller att försöka skjuta så hårt som möjligt. Men det fanns även de som hade klart vad man skulle sikta på. Så små guldstjärnor delas ut till Rama, Berger och Staaf.

Jonas Sandqvist insats bekräftade förvisso rätt dimmiga minnen från hans storhetstid i Malmö FF. Han är en duktig linjemålvakt och skottmotare med bra reflexer. Hur han fungerar i övrigt i spel gav inte dagens övningar något svar på.

Jonas Sandqvist bekantar sig med örebroplasten.

Enligt Fotbollskanalen/FotbollDirekt har Sandqvist inte spelat speciellt mycket under de senaste två åren efter det att han lämnade Malmö FF. Och det lär inte ha blivit så mycket spel i MFF heller det sista året efter det att Johan Dahlin kommit till klubben (13 matcher 2009 för att vara exakt).

Simon Leonidsson

I övrigt kan noteras att på frånvarolistan fanns namnen Riku Riski, Kalle Holmberg och Eidur Sigurbjörnsson med. De långtidsskadade syntes inte alls till. Patrik Haginge kom ut ett tag och lufsade runt några varv. Frågetecknen från i söndags Fredrik Nordback och Denis Abdulahi såg oskadade ut. William Atashkadeh syntes inte till så han är väl skadad igen. Marcus Astvald var med på det mesta och Per Johansson var i alla fall ute till att börja med. Men jag kan inte påminna mig att han deltog i skottförsöken.

I stället för närvarolista

1 kommentar – kommentera

Linus

Kan rapportera att William på medlemsmötet i söndags meddelade han inte kommer att spela med denna säsong utan påbörjat planeringen inför nästa säsong istället. 

Så han kommer väll förmodligen inte vara med allt för mycket det sista nu innan säsongen är slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.