Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangtruppen: Kvar på perrongen

ÖSK Ungdom spelar i morgon vad som kan visa sig bli lagets sista div 2-match på hemmaplan. Ja, vill det sig riktigt illa kan det till och med visa sig (i efterhand), att det var lagets allra sista hemmamatch alla kategorier. ÖSK har ju i veckan gått ut med att det inte är självklart att man fortsätter med talanglaget i dess nuvarande utformning.

Även om ÖSK nu är avhängda och redan nedflyttade så saknar inte lördagsmatchen mot Skoftebyns IF betydelse. Tvärtom, för Skoftebyn betyder den väldigt mycket. Trollhätteborna är nämligen inblandade i en mycket intensiv kamp med KB Karlskoga om den kvalplats, som numera är det bästa de två lagen kan få ut av den här säsongen. Ja, i och för sig finns det fortfarande en möjlighet för dem att klara sig kvar. Men då krävs det vinst i båda de återstående matcherna samtidigt som antingen Götene eller Ytterby inte tar någon poäng alls. Inte så troligt.

För de unga ÖSKarna gäller det i första hand att snygga till avskedet från div 2 på bästa möjliga sätt. Om laget fortsätter i div 3 nästa år vore det dessutom väldigt skönt att inte få med KB i samma serie. Karlskogingarna har ju blivit något av ett bogey-team för ÖSKs talanglag och ett bra sätt att undvika dem är att hjälpa dem en smula på traven i bottenstriden genom att slå Skoftebyn.

ÖSK har inte lämnat någon information om vilken trupp man räknar med att ställa på benen till matchen. Det är möjligt att man redan nu sneglar på den U21-trupp som skall startas upp nästa år och i första hand låter de spelare man bedömer aktuella för den truppen få en möjlighet att visa upp sig. Det skulle kunna innebära att några av de äldre spelarna, som man inte räknar med för nästa år får stå åt sidan. Frågetecken är det som vanligt för vilka spelare från A-truppen som kommer att delta – om några. Vilket i sin tur beror på skadeläget i den truppen.

Kalle Holmberg som varit en av lagets absolut bästa spelare under den gångna säsongen har deltagit i så gott som alla matcher med div 2-laget, så han kommer förmodligen med. Han är visserligen landslagsuttagen, men den första matchen i U18:s EM-kval spelas först på torsdag och tills dess hinner han återhämta sig. I övrigt är Pontus Jakobsson tillbaka efter sin avstängning i den förra matchen. Gustav Källberg och Kevin Larsson började på bänken mot Jonsered på grund av att de varit skadade. Denna vecka bör de vara tillgängliga från start.

Det skulle inte förvåna mig om vi får se en bra match från talanglagets sida. Nu har de i alla fall ingenting mer att vara nervösa för utan kan släppa loss. Att de kan skapa målchanser har vi sett prov på under hela säsongen. Nu gäller det dock att kunna omsätta dem i mål ocksp.

ÖSK Ungdom – Skoftebyns IF
Behrn Arena, 1 oktober 2011 kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.